LED panelen worden constant ontwikkeld omdat ze in een korte tijd erg belangrijk zijn geworden. Vroeger was nog niet iedereen erg fan van deze verlichting omdat het erg duur was en daarnaast was het ook nog erg fel en koud licht. Het is echter helemaal omgedraaid en het is tegenwoordig juist goedkoper om deze duurzame verlichting aan te schaffen. Daarnaast beschik je nog over talloze andere voordelen. Dus hoe belangrijk is het nou precies om led verlichting aan te schaffen?

Led panelen gaan erg lang mee

Eén van de grootste voordelen van led panelen is toch wel de levensduur, ze kunnen namelijk wel tot 40.000 branduren mee. Tegenwoordig is het erg belangrijk om goede duurzame verlichting te komen met de oplopende kosten. Wil je de branduren omrekenen naar jaren dan kan je zo rekenen op 17 tot 20 jaar aan duurzame verlichting. Als je deze led lampen gaat vergelijken met ouderwetse TL-buizen dan kom je maar op 12.000 branduren. 

Led verlichting makkelijk installeren

Led verlichting kan makkelijk geïnstalleerd worden in systeemplafonds, met name die in kantoren. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor led verlichting van 30 bij 60, deze panelen die kan je vaak makkelijk plaatsen onder keukenkastjes of achter wanden. Doordat ze makkelijk in een systeem geplaatst kunnen worden kan je ook makkelijk besparen op de installatie kosten.

Led verlichting is enorm ontwikkeld

Led verlichting is tegenwoordig ongetwijfeld één van de mooiste verlichtingen die er zijn. Vroeger was deze verlichting erg koud maar nu kan je ze in meerdere kleuren en intensiteit vinden. Het is niet moeilijk om de perfecte led verlichting te zoeken want voor ieder is er iets wat bij hen past. Als je de led verlichting kiest die bij jou past dan is het mogelijk om unieke sferen te creëren helemaal naar smaak en eigen wens. Dit doe je echter wel met panelen, andere verlichting, dimmers en meer. Daarnaast is led verlichting ook erg duurzaam en zuinig omdat er weinig energie wordt verspilt aan warmte. Ook dat is tegenwoordig erg belangrijk omdat de energieprijzen enorm hoog zijn. Besparen op verlichting waar je kan wordt dus steeds belangrijker en led verlichting kan hier een groot aandeel in hebben.

Besparen op schoonmaakkosten

Besparen op je schoonmaakkosten is ook enorm makkelijk met led verlichting. Deze verlichting kan namelijk enorm goed tegen vocht en is bestendig tegen stoten, trilling en meer. Je kan de panelen makkelijk zelf met een doek afnemen en hierdoor is het mogelijk om te besparen op schoonmaakkosten.