Plantkundigen, kunstenaars en hobbyisten genieten al honderden jaren van het persen en drogen van bloemen en planten. Ook kun je spannende en opvallende kunstwerken maken waarin jouw gedroogde bloemen goed tot hun recht komen.

Het beste tijdens het gebruik van je gedroogde bloemen is als je ze goed verzorgt, je er bijna zeker van kunt zijn dat je ze jarenlang kunt gebruiken! Yup, ze zullen een prachtig aandenken zijn, vooral als het bloemstuk is gemaakt voor een speciale gelegenheid, zoals je bruidsboeket of verjaardagsbloemen. Laten we eens kijken naar een aantal verschillende en creatieve toepassingen voor je gedroogde bloemen.

1. Schik ze in een vaas om het hele jaar door te bewonderen

De meest gebruikelijke manier om je droogbloemen te laten zien is door ze in een vaas te zetten. Begin met het plaatsen van steekschuim op de bodem van je bloempot. Verdeel eerst de hoogste bladeren gelijkmatig en schik dan de grotere gedroogde bladeren of bloemen.

Je kunt elke soort vaas gebruiken om een prachtig middenstuk te maken, of voor een bijzonder accent kun je een strooien zak of mand gebruiken. Vul deze met rijst bloemen, lavendel en konijnenstaart gras voor een Frans provinciaal gevoel.

2. Word creatief en weef je gedroogde bloemen in een krans of bloemenkroon.

Maak een boho-geïnspireerde volledig gedroogde bloemen krans met je eerdere gedroogde bloemen. Als je dit wilt maken voor je bruiloft, kies dan kleurencombo’s op basis van je jurk, de kleuren van het trouwthema en het seizoen. Je kunt een prachtige volledige gedroogde bloemenkroon maken met allemaal wilde, natuurlijke texturen in mooie tinten.

Wil je je kroon combineren met een boutonniere? Maak een mooi boeket, wikkel de stelen in met bloemen tape en voeg een decoratief lint toe. Ze zullen er samen perfect uitzien!

3. Maak bloemen onderzetters van hars voor je salontafel

Het maken van DIY hars bloemen onderzetters zijn de gelukkige laatste op onze lijst van zeven toepassingen voor je gedroogde bloemen. Ze zijn een gemakkelijke en leuke manier om een handgemaakt botanisch cadeau voor vrienden of jezelf te maken. Een activiteit nodig om met je kinderen te doen in de vakantie? Wij vinden dit een mooie oefening om te proberen. Ze houden je salontafel vlekvrij en je woonkamer ziet er prachtig uit.

4. Voeg kleine gedroogde bloemen en gebladerte toe aan geschenkverpakking

Voeg een florale noot toe aan allerlei cadeauverpakkingen door boeketten gedroogde bloemen en gebladerte te bevestigen. Gebruik wat garen om je cadeau in te pakken en plaats vervolgens je boeket gedroogde bloemen bovenop het garen. Bind het af met een stevige knoop of strik en voila- een prachtig droogbloemen Moederdag cadeau!

Het is een prachtige manier om cadeaus in te pakken voor Moederdag, verjaardagen en bruiloften, vooral als je geen verse bloemen kunt krijgen.