De buitenkant van je huis is het eerste wat mensen zien wanneer ze langskomen. Een goede verflaag kan niet alleen de levensduur van je huis verlengen, maar ook de esthetische waarde ervan verhogen. Buiten verven is echter geen gemakkelijke taak, vooral als je niet weet wat je doet. In dit blog geven we je tips voor het verven van baksteen, beton stucwerk en bestaande muurverflagen, zodat jij zelf aan de slag kan gaan met het verfraaien van je huis. Lees verder om te ontdekken hoe je je buitenmuren op de juiste manier kunt verven.

Baksteen buiten verven: de juiste voorbereidingen

Als je baksteen buiten wilt verven, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Voordat je begint met verven, moet je ervoor zorgen dat de baksteen goed is gereinigd en ontvet. Gebruik hiervoor een speciale reinigingsmiddel voor baksteen en laat de baksteen goed drogen voordat je verdergaat. Als je vervolgens klaar bent om de baksteen te verven, is het aan te raden om te kiezen voor een goede kwaliteit verf, zoals Sigma verf. Het is ook aan te raden om eventuele oneffenheden in de baksteen te repareren met behulp van bijvoorbeeld een cementpleister. Zo zorg je ervoor dat de verf goed hecht en een mooi egaal resultaat geeft.

Beton stucwerk buiten verven: welke verf is geschikt?

Beton stucwerk is een populaire keuze voor buitenmuren, maar het kan soms lastig zijn om de juiste verf te kiezen. Als je beton stucwerk buiten wilt verven, is het belangrijk om te kiezen voor een verf die bestand is tegen weersinvloeden en UV-straling. Een goede optie hiervoor is de Sigma Facade Topcoat Matt, een acrylverf die goed hecht en waterafstotend is. Latexverf is ook een goede keuze, maar let er wel op dat deze snel kan verkleuren in de zon. Zorg er daarom voor dat je de juiste kleur kiest en gebruik eventueel een UV-beschermende lak om verkleuring te voorkomen.

Bestaande muurverflagen buiten opnieuw verven: wat moet je weten?

Als je een bestaande muurverflaag buiten wilt opnieuw verven, is het belangrijk om eerst te bepalen of de verflaag nog goed hecht. Als de verflaag loslaat of al begint te bladderen, moet je deze eerst verwijderen voordat je opnieuw kunt verven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een verfafbijtmiddel of een scheurmiddel. Als de verflaag nog goed hecht, kun je deze opnieuw verven met dezelfde verfsoort als de oorspronkelijke verflaag. Let wel op dat je altijd goed schuurt voordat je opnieuw verft, zodat de nieuwe verflaag goed hecht. Als je twijfelt over de toestand van de verflaag, kun je het beste een professioneel verfbedrijf inschakelen om je te helpen met het opnieuw verven van de muur.