Hoewel het voorjaar en de zomer dit jaar vooral nat en koud waren en we verlangden naar een beetje zon, bestaan er ook dagen dat de zon zo fel schijnt dat je haar liever geen welkom heet in je huis. Want wanneer felle zonnestralen op een warme dag je huis binnendringen, kan de temperatuur in korte tijd hoog oplopen met klamme ruimtes, slapeloze nachten en verdorde planten als gevolg. Een oplossing om de zonnestralen te weren is zonwering met zuignappen. Deze zonwering is betaalbaar en zowel binnen als buiten te gebruiken. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Eenvoudig zelf monteren

Het fijne aan zuignapzonwering is dat je haar heel eenvoudig zelf kunt installeren door middel van de zuignappen aan de buitenkant van het doek. Het maakt niet uit waar je het doek wilt ophangen, als het maar om een rechthoekig en recht raam gaat (dus geen koepels of ronde ramen). De zonwering is daardoor voor zowel elke binnenruimte te gebruiken als voor buiten, denk bijvoorbeeld aan een veranda of overkapping met glas. Het is aan jezelf of je het doek aan de binnen- of buitenkant van het raam wilt plaatsen. Mocht je de keuze hebben, kies dan altijd voor de buitenkant van het raam. Op die manier hou je de zonnestralen nog tegen voordat ze het glas passeren.

Behoud het natuurlijke licht

Hoewel veel zonwering je huis donker maakt, doet zuignapzonwering dat niet – tenminste, als je voor de Vision-variant kiest. Het Vision-doek behoudt zelfs het zicht naar buiten, waardoor je nog steeds in verbinding staat met de tuin wanneer je binnen vertoeft. Dat komt door de slim geplaatste perforaties in het doek.

Fijn voor de portemonnee

Een ander voordeel van zuignapzonwering is dat het over het algemeen een stuk betaalbaarder is dan veel vergelijkbare oplossingen. Doordat er geen monteur nodig is en er geen transportkosten worden gemaakt omdat de doeken gewoon in Nederland worden geproduceerd, zijn het relatief goedkope screens. Dat zie je echter niet terug in de kwaliteit van het product. De screens van SunWise bijvoorbeeld, worden regelmatig getest en verbeterd om de klant de best mogelijke screens te kunnen leveren.