Onze hersenen hebben regelmatig beweging nodig om altijd optimaal te presteren – net als elk ander aspect van ons lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat je hersenen beter functioneren als je verschillende boeiende activiteiten onderneemt.

Het spelen van hedendaagse spelletjes, inclusief online gokken, zal helpen om het te verbeteren, net zoals het doen van traditionele kruiswoordpuzzels of het dagelijks studeren.

Studies hebben herhaaldelijk de verbazingwekkende cognitieve voordelen van verantwoordelijk gokgedrag aangetoond. Deze mentale voordelen van gokken omvatten verbeterde patroonidentificatie, verlaagde stressniveaus, stimulatie van hersenactiviteit en verbeterde cognitieve flexibiliteit. Comeon is een van de beste opties om deze voordelen zelf te zien. 

In dit artikel bekijken we enkele van de verschillende beste boeken om te lezen om de hersenactiviteit te verhogen.

1. Nieuwsgierig 

Ondertitel: The Desire to Know and Why Your Future Depends on It. 

Auteur: Ian Leslie

Samenvatting: Gebruik uw inherente nieuwsgierigheid in uw voordeel om uw denkprocessen uit te breiden en te verdiepen.

Beste citaat: “Nieuwsgierige leerlingen verkennen diep en breed. Zij zijn het meest geschikt voor het soort informatierijke, mentaal veeleisende werk op gebieden als financiën of softwareontwikkeling. Bovendien zijn zij het meest creatief in het combineren van verschillende onderwerpen op een manier die tot originele gedachten leidt en zijn zij het meest geschikt om samen te werken in interdisciplinaire teams. Zij hebben daarom de minste kans dat hun beroep wordt vervangen door slimme technologie. Het is niet genoeg om alleen maar briljant te zijn in een maatschappij waar technologie snel mensen vervangt, vooral in witteboordenberoepen. Computers zijn intelligent. Maar geen enkele computer, hoe geavanceerd ook, kan nog als nieuwsgierig worden omschreven.”

2. Een man voor alle markten

Onderwerp: Gokken en handelen Auteur: Edward O. Thorp

“Een man voor alle markten: From Las Vegas to Wall Street, How I Beat the Dealer and the Market” van Edward O. Thorp is een aanrader als u een van de beste allround gokboeken wilt lezen. 

Het boek vertelt het verhaal van een wiskundige die rijk werd door zichzelf te leren kaarten te tellen bij blackjack, aandelenpatronen te voorspellen en uit te leggen hoe de planeet draait.

Eigenlijk zou iedereen die gokken een kans wil geven dit boek moeten lezen.

3. Denken in weddenschappen

Onderwerp: Sportweddenschappen 

Auteur: Annie Duke

Het veelgeprezen werk van Annie Duke, “Thinking in Bets: Making Smarter Decisions When You Don’t Have All the Facts,” onderzoekt de instelling van weddenschappen en hoe je met onvolledige kennis tot nauwkeurige uitkomsten kunt komen.

Duke’s advies is echter universeel, en The New York Times noemde Thinking in Bets een gids voor hedendaags beleggen. Hoewel Duke erin slaagt oplossingen te bieden wanneer “verschillende alternatieve uitkomsten onder ogen worden gezien”, zijn het volgens een evaluatie allemaal probleemgebieden.

Thinking in Bets onderzoekt gokken vanuit verschillende perspectieven, waaronder gedrags-, strategische en zakelijke boeken. Dit geldt voor alle grote boeken over gokken. Het boek dient als een gids voor hoe een winstgevende gokker, handelaar en persoon te zijn – net als Wherever I Stand, It’s Me.

4. Snel en langzaam denken

Auteur: Daniel Kahneman

5 Seconden Samenvatting: Het vermogen om de twee cognitieve processen in uw hersenen te beheersen – een die snel, instinctief en emotioneel is, en een andere die langzaam, methodisch en logisch is – is essentieel voor uw succes in het leven. 

Beste citaat: “Het mechanisme van intuïtief denken werkt zo goed mogelijk wanneer het belast wordt met het oplossen van een probleem, zoals beslissen welke schaakzet men moet doen of of men aandelen moet kopen. Als de persoon over de nodige kennis beschikt, kan hij het probleem ontdekken en is het mogelijk dat de eerste, onlogische oplossing de beste is. Wanneer een schaakmeester een moeilijke situatie overweegt, komt hij met een paar uitstekende zetten die hij meteen kan spelen. Instinct heeft nog steeds een kans wanneer er geen bekwaam antwoord is op een uitdagende kwestie; niettemin is het antwoord dat snel in iemands hoofd opkomt misschien niet het antwoord op diezelfde aanvankelijke vraag.”

Het is een boek dat je aan het denken zet.

5. Verander je hersenen, verander je leven

Door Dr. Daniel G. Amen

Daniel Amen, een neuropsychiater, levert wetenschappelijk bewijs voor het verbeteren van de hersenfunctie. De onderzoeksresultaten die hij aanbiedt tonen aan dat angst, verdriet, woede en intens gedrag verband houden met de manier waarop bepaalde hersengebieden functioneren, en dat je deze hersenstructuren daadwerkelijk kunt veranderen. Zijn “hersenvoorschriften” om die veranderingen te bereiken zijn ademhalingsoefeningen, dieet, zelfhypnose, meditatie en schrijfoefeningen.

6. De grootste bluf

Onderwerp: Poker | Auteur: Maria Konnikova

In het boek “The Biggest Bluff: How I Learned to Pay Attention, Master Myself, and Win,” wordt de psychologie van gokkers, met name pokerspelers, onderzocht. Maria Konnikova, schrijfster en psychologe, geeft een scherp inzicht in hoe zij de psychologie gebruikte om menselijk gedrag te voorspellen en te analyseren.

Ze beschreef niet alleen hoe het is om poker te spelen, het specifieke casinospel waarop Konnikova zich concentreerde, maar leverde ook het bewijs dat het verkrijgen van een beter inzicht heel goed mogelijk is.

Conclusie 

Lezen is van vitaal belang om de werking van onze hersenen te verbeteren. Het is belangrijk om te lezen, maar nog belangrijker is de juiste bronnen te kennen om te lezen. De bovenstaande bronnen zullen uw hersenactiviteit zeker stimuleren en u een voordeel geven in de wereld van het gokken.