Op vakantie? Ja! Vakantie is heerlijk. Misschien op strandvakantie naar de Costa Brava, een stedentrip naar Praag of.. Amsterdam? Tuurlijk! Over de hele wereld zijn erg leuke vakantiebestemmingen te vinden, en dat geldt ook voor ons eigen kikkerlandje. Ons land biedt veel en heeft veel variatie. Zo kan je bijvoorbeeld een vakantiehuisje Nederland, bijvoorbeeld in een mooi natuurgebied als de Veluwe. Je kan ook een vakantiepark bezoeken of een stedentrip maken. Waarschijnlijk heb je onze mooie hoofdstad Amsterdam al eens bezocht, maar dat betekent zeker niet dat je genoeg gezien hebt. Deze stad heeft zoveel te bieden! Om je op weg te helpen naar jouw tripje naar Amsterdam zijn hier 5 tips voor een onvergetelijk Amsterdams lang (of kort) weekend weg!

1. Huur een fiets

Elke Nederlander is wel bekend met de fiets. Toch zijn er veel Nederlanders die niet fietsen op hun vakantie. Zonde, want het biedt zoveel voordelen. Zeker in een stad als Amsterdam kom je met de fiets overal waar je wil zijn. Je bespaart zo ook geld bijvoorbeeld parkeerkosten, openbaar vervoer of taxi’s.

2. Bezoek de Zaanse Schans

Net buiten Amsterdam vind je de welbekende Zaanse Schans, een populaire toeristische bestemming, en dat is te begrijpen. Het is vooral populair onder internationale toeristen, maar eigenlijk zou elke Nederlander het wel een keer in hun leven bezocht moeten hebben. Het is een erg mooi traditioneel Nederlands dorpje waarin je echt terug in de tijd kan gaan en onze rijke geschiedenis kunt bekijken.

Tip: Huur een last minute vakantiehuis in de buurt en geniet van het drukke Amsterdam en de rustgevende natuur tegelijk!

3. Pak de pont naar Amsterdam-Noord

Wanneer je denkt aan een tripje naar Amsterdam denk je waarschijnlijk vooral aan het centrum. Begrijpelijk, maar Amsterdam heeft veel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld de pont van Amsterdam-Centraal naar Noord. Bezoek bijvoorbeeld de unieke NDSM werf of de IJ-Hallen, waar regelmatig leuke markten worden georganiseerd.

4. Huur een vakantiehuis in de buurt

Een groepsaccommodatie Nederland is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een trip naar Amsterdam, maar het is wel een goed idee! Verblijven in Amsterdam kan erg duur zijn, zeker wanneer je in het centrum wil verblijven. Door een last minute vakantiehuis te boeken kan je geld besparen en Amsterdam combineren met de mooie natuur die eromheen ligt. 

5. Bezoek museums

Er is geen stad in Nederland die interessante musea heeft dan Amsterdam. Ook als je eigenlijk geen museum fanaat bent zijn er veel leuke musea. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum zijn legendarische museums met beroemde kunst. Het Anne Frank Huis is ook een must om onze geschiedenis in het echt te zien.