Steeds meer mensen vervullen deze droom van vakantiegevoel thuis en sommigen genieten van de combinatie van bad en massage op elk moment van het jaar. De aanschaf van een buitensauna in de tuin is een verstandige investering voor vele jaren, voor het hele gezin en vrienden. Welvaere, een van de toonaangevende vakhandelaren voor buitensauna’s, heeft al jaren ervaring met deze hoogtechnologische producten en begeleidt je project in elke fase: bij de planning, de bouw, de montage en de inbedrijfstelling

Staycation een woord dat tijdens de coronacrisis werd bedacht.

Staycation staat voor vakantie bij je thuis. Koffers pakken, vroeg opstaan om naar het vliegveld te gaan, verdwalen op zoek naar het hotel… Dat is allemaal verleden tijd. Neem vakantie in eigen land en geniet… van ontspanning in je wellness-tuin. Een hammam in je paviljoen, een buitensauna met naast je rozentuin, of je hottub pal onder je appelboom?

Het is een waar genoegen om van je thuis te genieten, zelfs na de zomer. Je wellness-tuin is tenslotte 365 dagen per jaar en 24/7 open. Allemaal voor jou!

Wat is een wellness-tuin?

Een buitensauna is de ideale manier om het hele jaar door van je tuin en vakantie te genieten. Er gaat niets boven ontspannen in een sauna met je vrienden of familie, of gewoon genieten van het landschap in je mooie bloementuin. Dromen onder de sterren… Wat vind je daarvan? Bovendien hoef je na je saunabeurt niet naar de vestiaire of het hotel, maar kun je in bed kruipen en genieten van een verkwikkende nachtrust.

Hoe richt je je wellness-tuin in?

Je kunt je wellness-tuin precies zo inrichten als je wilt, afhankelijk van je budget en de beschikbare ruimte. De enige limiet is wat je erin stopt. Een poolhouse met een zwembad of een paviljoen met een buitenkeuken zijn natuurlijk mooi, maar je kunt ook kiezen voor iets eenvoudigers zoals een buitensauna.

Wat moet je overwegen voor je een buitensauna aanschaft?

  • Hoeveel mensen moeten de buitensauna gebruiken?
  • Hoeveel ruimte is er beschikbaar voor je hottub?
  • Moet je hottub vrijstaand zijn, geheel of gedeeltelijk in de grond worden ingebed?
  • Moeten hellingen worden geëgaliseerd?
  • Welke afdekkingen zijn geschikt?
  • Hoe tijdrovend zijn onderhoud en reiniging?
  • Welke jaarlijkse kosten moeten worden verwacht?

Je merkt het, voor je kunt genieten van het vakantiegevoel in je tuin moet je wel een paar zaken overwegen. Maar na wat extra voorbereiding zul je altijd een vakantiesfeer kunnen creëren bij je thuis.