In september 2021 bracht Apple de nieuwste generatie iPhones uit; de iPhone 13. Ieder jaar kijken vele Applefans er reikhalzend naar uit om weer de nieuwste, snelste en beste iPhone te kopen. Afgelopen jaar was dat dus de iPhone 13 en in dit artikel lees je alles over deze telefoon.

De serie

Deze nieuwe generatie iPhones bestaat uit vier toestellen. Zo zit er altijd wel een toestel bij wat perfect bij jou past. Al kan een nieuwe iPhone kopen behoorlijk moeilijk zijn, met alle specificaties. Het is verstandig om dan alle modellen goed met elkaar te vergelijken, om zo te weten wat het beste bij je past. Heb je hier hulp bij nodig? Lees dan vooral ook onze tips hiervoor! 

Er zijn twee modellen die wat meer standaard zijn en twee modellen die tot het uiterste gaan. Het gaat om de iPhone 13, de iPhone 13 Mini, de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Apple heeft bij deze serie veel aandacht besteed aan verbetering van de camera’s, de processor en de batterij. Hier ga je nu alles over lezen!

De batterij gaat langer mee

Apple heeft flink wat aandacht besteed aan de batterij. iPhones staan er nu eenmaal wel een beetje om bekend dat na 2 jaar gebruik de conditie van de batterij flink afneemt en je niet lang meer kunt doen na één keer opladen. Daar is nu dus verbetering in gekomen! De iPhone 13 beschikt nu over een batterij van maar liefst 3240 mAh. Dit betekent dat je met gemak de hele dag kunt doen na één keer volledig opladen! Ook hebben de toestellen verbeterde processoren, welke zuinig zijn in energiegebruik. Hierdoor kun je dus nóg langer doen met je batterij! Dat scheelt weer gedoe met kabeltjes en angst voor een lege telefoon.

De snelheid van de telefoon

Een ander aspect waar deze modellen in zijn verbeterd is de snelheid. Dit is vooral heel fijn als je veel moet schakelen tussen apps of veel met zwaardere programma’s werkt. De modellen hebben een verbeterde processor, een A15 Bionic processor wel te verstaan, waarmee een snelheid wordt behaald van 3,22 GHz. Dit houdt in dat alles direct voor je klaarstaat voor gebruik en dat je niet hoeft te wachten op app die geladen moeten worden. 

Maak de mooiste foto’s!

Een nieuwe feature voor de iPhone 13 zijn toch wel de drie camera’s aan de achterkant bij de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. De andere twee modellen hebben twee camera’s aan de achterkant. De extra camera’s zorgen voor een grotere hoek met veel scherpte en diepte. Ze laten ook meer licht binnen, waardoor je geen donkere beelden meer zal hebben en er ’s avonds ook de mooiste foto’s mee kunt maken. Tenslotte is er nog een nieuwe feature bij het maken van een video. Je hebt nu namelijk de Filmmodus, waarbij je de achtergrond wazig kunt maken, waardoor er meer focus ligt op de voorgrond.