Lonny Gerungan wie kent de bekende tv kok van de ‘De Reistafel’ nog van vroeger ? Een culinair programma over de Indonesische keuken. Ook heeft Lonny 15 jaar lang een succesvol Indonesisch specialiteiten restaurant gerund en heeft hij diverse kookboeken geschreven. Met recht wordt hij niet voor niks de ambassadeur van de authentieke Indonesische keuken genoemd zowel in Nederland als internationaal. Zijn hele leven staat in het teken van het doorgeven van de liefde en passie voor Indonesië en haar weelderige keuken.

In 2008 richten Lonny Gerungan en echtgenoot Warren Bright de merknaam Samasaya op. Alle liefde, passie en kennis van de veelzijdige Indonesische keuken zijn met Samasaya verenigd in makkelijk te bereiden producten. Bereid in een handomdraai je eigen authentieke Indonesische gerechten van Lonny Gerungan in je eigen paon(keuken).

Producten van Samasaya

Het Samasaya assortiment bestaat uit verschillende roerbaksauzen, boemboes, kroepoek en Soto Ajam gemaakt met de beste, verse ingrediënten en volgens de oorspronkelijk bereidingswijze van Lonny Gerungan.

Met Sama Saya (wat letterlijk ‘met mij’ betekent) geeft Lonny deze traditie een nieuwe dimensie. Dit assortiment is verkrijgbaar bij de A.H, C1000, COOP, Deen. Jumbo, Hoogvliet, Plus, MCD en Vomar.

Met de boemboes zet je in een oogwenk een verrukkelijk Indonesisch gerecht op tafel. Ik maak vandaag de Ajam Smoor voor jullie.

  • 100% natuurlijk
  • Licht pittig en zoet van smaak
  • Lekker met vlees of kip

Smoor is een bijzonder zoet pittige saus op basis van kecap, verse kruiden en specerijen zoals nootmuskaat en kruidnagel van het eiland Java. Erg lekker in combinatie met vlees op kip.

Ingrediënten / Samenstelling:

In­gre­di­ën­ten: Ket­jap (me­la­do, SO­JA­BO­NENSAP, sui­ker, zout, se­reh, la­os, sa­lam, ko­ri­an­der), wa­ter, ui, palm­sui­ker, knof­look , zout, ge­mo­di­fi­ceerd ma­ïs­zet­meel, plant­aar­di­ge raap­olie, na­tuur­azijn, ci­troen­sap, wit­te pe­per, fijn­ge­wre­ven ro­de pe­per, na­tuur­lijk ver­dik­kings­mid­del (xan­thaan­gom), noot­mus­kaat­: Al­ler­gie-in­for­ma­tie: be­vat so­ja. Kan spo­ren van pin­da’s be­vat­ten.

Kijk gerust eens op de site van Samasaya voor meer informatie.

Snijd de kip­fi­let in reep­jes. Ver­hit de olie in een wok en roer­bak de reep­jes kip gaar.

Voeg de saus en de kriel­tjes toe, zet het vuur laag en ver­warm voor 10 mi­nu­ten.

Kook de sper­zie­bo­nen in 8 mi­nu­ten gaar en roer door kip met krieltjes.

Se­la­mat Ma­kam! (Eet sma­ke­lijk!).

Dit gerecht is heerlijk met rijst en kroepoek.