Dat verlichting een grote rol speelt als het gaat om sfeer in de woning, wisten we allang. Maar wist je dat er ook op het gebied van verlichting steeds nieuwe trends zijn? Wanneer je op zoek bent naar mooie verlichting is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar wat er speelt in de wereld van verlichting in het interieur. Hier vind je een overzicht van de 5 grootste trends op het gebied van binnenverlichting.

1: LED binnenverlichting

Een van de absolute trends voor de binnenverlichting is de keuze voor LED verlichting. LED brengt heel wat voordelen met zich mee. In de eerste plaats heeft LED verlichting een lager stroomverbruik en is het hiermee een stuk energiezuiniger dan traditionele lampen. Daarnaast wordt LED niet snel warm, is de levensduur aanzienlijk langer en is het beter voor het milieu. Onder andere op Ledworld.nl kun je een ruim aanbod bekijken van LED verlichting, waardoor je volop mogelijkheden hebt voor jouw woning. Gecombineerd met smart verlichting is LED de ultieme verlichting-trend. 

2: Rotan en bamboe

Natuurlijk materialen als rotan en bamboe zijn enorm populair in het interieur en dit zie je ook terug in de verlichting. Deze materialen zorgen ervoor dat je zeker een unieke lamp in huis hebt. Wat dacht je van een hanglamp van gevlochten bamboe? Dit is een absoluut statement piece in jouw woning waar niemand omheen kan!

3: Bollampen

Een grote trend in verlichting is de bollamp. Deze is verkrijgbaar in heel veel soorten. Vooral als het gaat om vloer- en tafellampen is deze vorm veel terug te zien. Je kunt kiezen voor de halve bol, maar ook lampen met een totaal ronde vorm. Wanneer je dit combineert met een van de andere trends, het gebruik van het materiaal messing, creëer je een modern effect in jouw woning. Ontdek zelf alle mogelijkheden met de bollamp in jouw huis.

4: Duurzaamheid

Net als op veel andere vlakken op het gebied van interieur is ook bij verlichting een grote rol weggelegd voor duurzaamheid. Duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen zijn van belang in het uitzoeken van mooie verlichting. Dit laat zich zien in het gebruik van materialen als bamboe en rotan, maar ook touw, jute en hout. Verder komen neutrale kleuren terug zoals aardebruin, zandgeel, bosgroen en oceaanblauw. Ook komt de verlichting in meer organische vormen. 

5: Terug naar de basis

Ook veel gezien in verlichting trends voor 2023: eenvoudige designs en ruwe materialen. De tijd van ingewikkelde ontwerpen en opvallende versieringen is voorbij. We zijn vooral op zoek naar verfijnde ontwerpen en praktische lampen die goed bij de rest van de inrichting passen. Verfijnde lampen worden zo unieke en originele stukken die een echte aanvulling vormen voor jouw interieur.