Je wilt je woning aanpassen, maar je wilt hier niet teveel geld aan besteden. Hoe pak je dit aan? Jouw woning veranderen wil niet zeggen dat je veel geld moet uitgeven, want er zijn ook meerdere kleine aanpassingen die een groot effect hebben en ervoor zorgen dat een ruimte meteen een vernieuwde uitstraling krijgt. Wat zijn jouw mogelijkheden? Hier vind je een overzicht van 5 kleine veranderingen in je woning die grote invloed hebben op de uitstraling!

1: Een (nieuw) vloerkleed

Heb je al een vloerkleed? Dan kun je ervoor kiezen om deze te veranderen en er een nieuwe voor in de plaats neer te leggen: succes gegarandeerd! Een nieuw vloerkleed doet wonderen, omdat er meteen een andere uitstraling is. Wanneer je nog geen vloerkleed in de ruimte hebt liggen, is het daarnaast zeker een aanrader om hiervoor te kiezen. Een kleed is stijlvol, geeft enorm veel sfeer en is daarnaast verkrijgbaar in heel veel soorten en maten.

2: Nieuwe deurkrukken

Het klinkt misschien onlogisch, maar ook met nieuwe deurkrukken zorg jij ervoor dat een ruimte een nieuwe uitstraling krijgt. Mooi deurbeslag heeft veel invloed op de sfeer in een ruimte. Een klassieke deurkruk past perfect bij jouw klassieke interieur, terwijl een meer moderne deurkruk perfect aansluit bij de moderne look die een ruimte heeft. Wanneer de deurkrukken naadloos passen bij de rest van je interieur, is het plaatje compleet en klopt alles. Onderschat de waarde van goede deurkrukken dan ook niet!

3: Kussens op de bank

Het is altijd een aanrader om kussens op de bank te leggen. Speel met diverse kleuren en patronen om er een mooi geheel van te maken. Het oogt niet alleen heel gezellig, maar ook een stuk meer uitnodigend. Wil je graag nieuwe kussens? Dan kun je er voor kiezen om alleen kussenhoezen aan te schaffen en de oude te vervangen voor de nieuwe. Dit kan heel betaalbaar en je woonkamer ziet er meteen anders uit!

4: (Nieuwe) kunst aan de muur 

Dat ene schilderij boven de bank weghalen en er een ander voor in de plaats hangen: het is dé manier om een ruimte te veranderen. Hetzelfde geldt voor kunst in andere ruimtes van het huis. En omdat je ook veel betaalbare kunst hebt, hoeft je helemaal niet veel geld uit te geven. 

5: Planten in huis 

Natuurlijk, ook planten in huis doen wonderen. Met de aanschaf van een paar nieuwe groene vrienden ziet je huis er weer uit als nieuw. Wat dacht je van een gave hangplant voor in de kast of een grote kamerplant in de hoek van je woonkamer? De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat je altijd planten kunt vinden die aan jouw wensen voldoen!