Ben jij op zoek naar een ideaal vloerkleed? Dan zijn er meer dan genoeg dingen om rekening mee te houden. Je kiest namelijk niet zomaar een vloerkleed uit zonder naar bepaalde aspecten te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de maat, maar ook aan de kleur. In een winkel kan iets er heel mooi uitzien, maar dat betekent niet dat het bij je interieur past. Ben jij benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van jouw ideale ronde vloerkleed? Lees dan snel verder voor 3 tips hierover.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Ten eerste is het goed om te bedenken hoe groot je vloerkleed moet zijn. Het is aan te raden om dus vooraf te bedenken waar je het vloerkleed gaat plaatsen, maar ook de verhoudingen goed in je achterhoofd te houden. Dit scheelt al enorm veel tijd, als je uiteindelijk in de winkel staat en er eentje uit gaat kiezen. Daarbij wil je natuurlijk ook weten waar het vloerkleed komt te liggen. Naast je bed? Onder de eettafel? Bij de juiste keuze hoort ook een juiste aanpak. Denk bijvoorbeeld ook aan de vorm van de tafel, als je kiest voor een kleed onder de tafel. Heb je een vierkante tafel? Dan past een rond kleed er niet zo goed bij. Op deze manier kom je vanzelf achter wat er handig is en wat niet.

Wat voor kleur is passend?

Ook met de kleuren zal je rekening moeten houden. Kies je voor een print of toch voor een effen kleur? Wil je een neutraal vloerkleed? Of maakt dat je niet zoveel uit? Mensen vergeten vaak dat je ook kleuren in verhouding moet zien. Je kunt wel denken dat een roze vloerkleed goed past bij je interieur, maar is dit wel echt zo? Als je hele interieur namelijk al roze is, kan dit juist clashen. Zie je dat ene groene vloerkleed wel liggen bij je meubels? Let dan goed op of het niet te heftig wordt. Eyecatchers zijn heel erg leuk, maar soms valt het toch tegen. Je wilt natuurlijk niet dat mensen hun ogen gelijk naar het vloerkleed gaat, omdat het zo excentriek is. Hierdoor valt de rest van je interieur immers minder op en dat wil je niet.

Staat een vloerkleed wel bij mijn woning?

Een vloerkleed klinkt vaak als een goed idee, maar past het wel bij je huis? Ook dat is iets waar je zeker weten rekening mee zal moeten houden. Bij sommige huizen past een vloerkleed simpelweg niet. Dit kan te maken met ruimte, maar ook met drukte. Let dus goed op of een vloerkleed bij de woning past. Het is logisch dat je een vloerkleed kiest voor meer veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan spelende kinderen. Echter is het zonde om er een te nemen, als dit je enige beweegreden is. Hierdoor is het door zo’n kleed misschien wel zo dat je huis veel te druk is en ook dat is iets wat je het liefst wilt voorkom en.