Er zijn verschillende manieren waarop je je huis sneller kunt verkopen. Hoe hoger de waardebepaling van het huis, des te sneller je je woning kwijt kunt aan potentiële kopers. Wil je je huis snel verkopen, dan vind je hieronder de 11 handigste tips.

Tip 1: Makelaar

Wil je je huis snel verkopen, schakel dan een makelaar in. Een makelaar kan namelijk zorgen voor het regelen van essentiële zaken waaronder bezichtigingen, waardebepaling van het huis en contracten tekenen. 

Tip 2: Goede foto’s 

Onderschat het belang van goede foto’s niet. Hoe beter de foto’s, des te hoger de waardebepaling van het huis en hoe aantrekkelijker je woning zal zijn voor potentiële kopers. 

Tip 3: Opruimen en schoonmaken

Zorg voor een opgeruimde en schone woning wil je je huis snel verkopen. Potentiële kopers kunnen zo namelijk een beter gevoel krijgen van de sfeer en daarnaast is de waardebepaling van het huis optimaal als deze frisser is. 

Tip 4: Investeren

Je huis snel verkopen kan ook door te investeren. De waardebepaling van het huis zal namelijk stijgen naarmate je meer investeert om het huis aantrekkelijker te maken.

Tip 5: Huizenwebsites 

Zet je woning op meerdere populaire huizenwebsites waar potentiële kopers dagelijks zoeken naar koophuizen wil je je huis snel verkopen.

Tip 6: Decoratie

Plaats sfeervolle decoratie die de ruimte woonbaar maken zoals een comfortabele zitbank met sierlijke kussens ter inspiratie voor de potentiële koper.

Tip 7: Verlichting

Sfeervolle verlichting is belangrijk wil je je huis snel verkopen. Hoe meer licht, des te cozy de ruimte. Plaats dimmers en kies de juiste lichtkleuren en lichtsterktes.

Tip 8: Let op de prijs

Zorg voor een taxatierapport en laat een realistische prijsbepaling maken zodat kopers sneller op je huis afkomen. Je huis snel verkopen is dan zo gepiept!

Tip 9: Energielabel A

Hoe beter het energielabel, des te aantrekkelijker de woning wil je je huis snel verkopen. Plaats zonnepanelen, een warmtepomp, zonneboiler en dergelijke. De waardebepaling van het huis zal stijgen als je het huis verduurzaamt.

Tip 10: Tijdelijk verhuren 

Laat de waardebepaling van het huis stijgen door je woning tijdelijk te verhuren. Vergeet niet dat om rekening te houden met alle huurdersrechten.

Tip 11: Vrienden inschakelen

Zijn de bovenstaande tips niet genoeg om de waardebepaling van het huis omhoog te krikken voor een snellere verkoop, dan kan je om hulp vragen aan vrienden om je woning te promoten.