Duurzaamheid is een belangrijk concept in de hedendaagse samenleving. Je wilt je voetafdruk zo klein mogelijk maken, maar bovendien profiteren van voldoende gemakken. Met stijgende energierekeningen is het zeker rendabel om mogelijkheden te bekijken voor het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee wek je immers eigen energie op en zul je minder gebruik hoeven maken van de reguliere energievoorziening. Met zonnepanelen kun je duurzame energie opwekken en jarenlang profijt hebben van een eenmalige investering. Het mooie is dat je deze investering in enkele jaren hebt terugverdiend en daarna volledig op energiekosten bespaart. Als particulier kun je eenvoudig zonne-energie opwekken en een duurzame vorm van energie verschaffen. Voor zonnepanelen in Ermelo kun je terecht bij Atlas Power.

Gratis zonne-energie met zonnepanelen

Atlas Power kunnen zonnepanelen plaatsen op het dak van je woning in Ermelo. Er zijn veel voordelen te benoemen voor het plaatsen van zonnepanelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat je met zonne-energie gratis energie verkrijgt, wat je kunt gebruiken in je woning. Je verlaagt jouw energiebehoefte bij gangbare energieleveranciers en dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder betaalt voor energiekosten. Zelfs bij bewolkt weer kun je energie opwekken, waardoor je gebruik kunt maken van je eigen stroom op een duurzame manier. Je draagt zo bij aan een beter klimaat en bespaart zelf op kosten. Het is een eenmalige investering, waarbij je uiteindelijk bespaart op gangbare kosten en de investering ruimschoots terugverdient.

Subsidie op zonnepanelen

Om meer mensen te motiveren te kiezen voor duurzame oplossingen als het plaatsen van zonnepanelen, kun je gebruik maken van enkele financiƫle regelingen. Zo wordt de aankoop en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijker gemaakt. Zo kun je gebruik maken van een Energiebespaarlening, waarmee je energiebesparende maatregelen in of aan je woning kunt betalen. Ook is de BTW op zonnepanelen per januari 2023 0%. Echter geldt dit nultarief enkel als zonnepanelen op woningen of bijgebouwen van een woning worden geplaatst. Daarnaast mag je zelfgeproduceerde elektriciteit aan het elektriciteitsnet leveren. Op een ander moment wordt dit tegen je verbruik weggestreept. Dit proces heet salderen. Deze salderingsregeling geldt nog tot 2025, waarna het mogelijk langzaam wordt afgebouwd. Voldoende reden om nu te profiteren van het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen uitkiezen en plaatsen

Atlas Power is een professional in het plaatsen van zonnepanelen. Je krijgt hier deskundig advies over de werking van zonnepanelen en er kan worden besproken welk type zonnepanelen het beste op jouw woning in Ermelo geplaatst kunnen worden. Je kunt deskundig advies inwinnen over de factoren die bepalen of een woning geschikt is voor zonnepanelen en je krijgt direct inzicht in wat de verwachte besparing zal zijn op jaarbasis. Je ontvangt een plan op maat, dat geheel is afgesteld op jouw persoonlijke situatie. Je kunt hier terecht wanneer je als particulier zonnepanelen wilt plaatsen, maar ook ondernemingen doen hun voordeel met zonnepanelen. Groene stroom wordt opgewekt met eigen zonnepanelen, wat kan worden ingezet voor alle bedrijfsvormen waar energie benodigd is.