Het leven wordt steeds duurder. Met het stijgen van de vaste lasten en de boodschappen die je iedere week doet, kun je al snel veel kosten kwijt zijn. Je gaat daarom ook op zoek naar manieren om zoveel mogelijk te besparen. Jouw Ford Fiesta onderhouden is echter een kostenpost die altijd terugkomt. Je kunt met een aantal simpele aanpassingen echter wel besparen op deze kosten, waardoor je weer ruimte overhoudt voor andere vaste lasten. Maar hoe zorg je er dan voor dat je zo voordelig mogelijk onderhoud uitvoert? Je leest het hieronder! 

Met de hand jouw auto schoonhouden

Het onderhoud van de Ford Fiesta begint bij het goed schoonhouden van de auto. Het weer kan namelijk veel invloed hebben op de buitenkant van de auto, waardoor de lak na verloop van tijd ook schade vertoont. Het is daarom belangrijk dat je de auto regelmatig wast. Hoewel je geneigd bent om hiervoor naar een carwash te rijden, kun je beter met een emmertje en sop aan de slag gaan. Je kunt jezelf namelijk enkele euro’s per wasbeurt besparen en jouw auto is vaak ook schoner dan wanneer de auto weer uit de carwash komt. Je slaat hiermee dus twee vliegen in één klap. 

De binnenkant van de auto blijft schoon

Voor de binnenkant van de Ford Fiesta geldt hetzelfde. In plaats van te stofzuigen op een van de daarvoor aangegeven plaatsen in de omgeving, kun je beter een verlengkabel en jouw eigen stofzuiger pakken. Daarbij helpt het uiteraard ook als je jouw auto niet al te vies maakt. Trek bijvoorbeeld vieze schoenen uit voordat je in de auto stapt en heb daarvoor in de plaats schone schoenen liggen. Ook minder eten en drinken in de auto kan hiermee helpen. Zo hoef je niet voortdurend schoon te maken en is een stofdoek over het dashboard halen vaak al voldoende. 

Goed vergelijken waar je jouw auto brengt

Hoewel je niet aan het nodige onderhoud bij de garage uitkomt, kun je ook op dit gebied besparen op de kosten met de Ford Fiesta. Een garage in de omgeving kan wellicht handig zijn als je niet veel tijd hebt om jouw auto weg te brengen, maar verder kijken in de omgeving loont zich vaak wel. De kosten voor een grote of kleine beurt en zelfs de APK kunnen namelijk aanzienlijk verschillen. Vergelijk daarom alle beschikbare garages met elkaar. Ook kun je de kosten van verzekeraars met elkaar vergelijken, zodat je nog minder betaalt.