Door je t-shirt te bedrukken kan je er volledig je eigen draai aan geven en maak je een uniek product. Ben je modeontwerper, particulier, lid van een muziekband of sportclub? Een T-shirt kan op verschillende manieren bijdragen aan het doel dat jij wilt bereiken. Wil je je eigen kleding op de markt brengen of juist eenheid creëren binnen jouw groep, door een eigen ontworpen t-shirt is dit gemakkelijk te bereiken. In deze blog nemen we je mee in de wereld van het ontwerpen en bedrukken van t-shirts.

Raak je doelgroep

Wil je een doelgroep bereiken? Bedenk bij het ontwerpen van jouw shirt dan dat het van belang is om met het design een (emotionele) reactie op te roepen bij de groep die jij hebt gekozen. Een t-shirt gooi je niet zomaar weg na één keer dragen. Het is de kans om jouw creativiteit en uniekheid te delen. Kleding ontwerpen is een kunst an sich. Wat maakt jouw zelfgemaakte shirt zo speciaal? Dat is belangrijk om in gedachte te houden.

Wees uniek!

Door je creativiteit te gebruiken kan je je eigen draai geven aan een t-shirt en dus is deze uniek. Vergeet niet om te kijken wat er al op de markt is. Hier kan je inspiratie opdoen, maar ook kijken of jouw concept al de wereld in is gebracht. Door te kijken naar andere t-shirts kan je kijken waar hun kracht ligt. Welke shirts en ontwerpen spreken jou aan en waarom? Met die gedachtes kan je werken aan je eigen shirt. Let wel op dat je andermans werkt niet kopieert. Kijk wel wat er op andere shirts te zien is, bijvoorbeeld logo en kaartjes die zichtbaar zijn. Wil je een kraagje of borstzakje, dan kan je bij anderen kijken hoe zij dat in hun ontwerp hebben verwerkt.

Bovendien is het van belang om onderzoek te doen naar drukkerijen voordat je met een van hen in zee gaat. Je kan gemakkelijk je shirt bedrukken bij Omnishirt, hier krijg je shirts van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Vraag andermans mening

Het is natuurlijk spannend om je eigen ontwerp op de markt te brengen of te dragen. Neem afstand van je ontwerp en laat er eens een ander naar kijken voor je je shirt laat bedrukken. Misschien ziet jouw vriend, vader, moeder, huisgenoot wel dat er iets scheef staat of dat het lettertype te klein is. Twee paar ogen zien meer dan één. Je kan dan tevens kijken wat ze ervan vinden. Kom je erachter dat er delen van het ontwerp niet in de smaak vallen, dan kan je dat nog aanpassen. Vraag dan ook altijd naar eerlijke feedback aan degene die meekijkt met jouw ontwerp. Het is van belang dat je iemand kiest die binnen de doelgroep past, op die manier kom je erachter wat zij willen en heb je een hogere kans van slagen.