Schrik jij elke maand weer van alle vaste lasten die je moet betalen? Dan is het tijd om daar verandering in te gaan brengen. Je start natuurlijk met het maken van een duidelijk overzicht. Waar gaat het meeste geld naartoe en om welke bedragen gaat het? En hoe ‘vast’ zijn deze vaste lasten eigenlijk precies? Sommige vaste lasten kan je namelijk alsnog een stuk lager maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het overstappen naar een andere partij voor je zorgverzekering? Of kiezen voor een goedkopere en maandelijks opzegbare sim only deal? Lees snel verder voor drie handige tips zodat ook jij kunt besparen op je vaste lasten!

Je telefoonabonnement 

Wil jij altijd het nieuwste van het nieuwste in huis hebben als het om gadgets gaat? Dan is deze tip niets voor jou. Is dat niet zo? Dan kan deze tip wel eens een groot verschil maken voor je maandelijkse vaste lasten. Wanneer jij namelijk iets minder dan twee jaar geleden een telefoonabonnement (inclusief toestel) hebt afgesloten is de kans groot dat je nu alweer aan het kijken bent naar een nieuwe telefoon. Je mag er tenslotte binnenkort weer een uitzoeken. Wat je ook zou kunnen doen? Kies voor een sim only abonnement! Wanneer jouw toestel namelijk nog prima werkt en je hier dus ook nog wel even mee vooruit kunt betekent dit namelijk dat jouw maandelijkse kosten voor de kostenpost ‘telefoon’ veel lager zullen uitvallen. En ja, je kunt ook met sim only onbeperkt bellen zoals je gewend bent. Dat is natuurlijk wel zo fijn. 

Boodschappen 

Ben jij iemand die zonder plan naar de supermarkt gaat? Dan valt er ook op het gebied van de boodschappen nog veel te besparen. Start ook nu met het maken van een overzicht. Hoe vaak bezoek jij de supermarkt? En hoeveel geld gaat hier maandelijks naartoe? Het kan erg voordelig uitpakken om met een weekmenu te gaan werken. Dit betekent dat je op de zondagavond bepaalt wat er de hele week op tafel zal worden gezet. Zo kan je precies in huis halen wat je nodig hebt en voorkom je dat je een voorraadkast vol eten hebt maar geen enkel (logisch) gerecht kunt maken. Wil je helemaal uitpakken? Dan zou je jouw weekmenu kunnen baseren op de aanbiedingen die tijdens de daaropvolgende week geldig zijn. Het zal je verbazen hoeveel geld je op deze manier kunt besparen! 

Zorgverzekering 

Veel mensen laten hun zorgverzekering al jaren regelen door dezelfde partij en dat is enorm zonde. Veel zorgverzekeringsmaatschappijen belonen namelijk hun nieuwe klanten maar doen dit niet bij de klanten die al aangesloten zijn. Dit betekent dat jij elk jaar opnieuw mooie voordelen of cadeaus misloopt omdat je elke keer toch maar bij dezelfde zorgverzekeringsmaatschappij blijft. Wil jij toch graag bij je huidige aanbieder blijven? Kijk dan op zijn minst eens een keer uitgebreid naar je huidige zorgpakket. Heb je wel alles nodig waar je op dit moment voor betaalt? Of zou het wellicht voordelig zijn om één of meerdere onderdelen te laten vallen? Een korte check is natuurlijk nooit verkeerd!