De inflatie heeft afgelopen jaar flink toegeslagen en we kunnen er niet langer omheen: we hebben allemaal wat minder te besteden dan we voorheen gewend zijn. Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren om je vaste lasten zo veel mogelijk terug te dringen en genoeg over te houden voor dat terrasje in het weekend. In dit artikel helpen we je daarmee op weg.

Open je bankafschriften

Kijk ten eerste eens even waar al die maandelijks ingestelde automatische incasso’s allemaal naartoe gaan. Heb je alles hiervan nog wel nodig? Lees je de Vogue die wekelijks op de mat valt eigenlijk wel? Gebruik je dat sportschoolabonnement, of ga je in de praktijk eigenlijk nooit? Stop direct met alles waar je eigenlijk geen gebruik van maakt.

Ga over op LED-verlichting

Ga over op LED lampen. LED-lampen verbruiken tot wel 90% minder stroom dan de ouderwetse halogeen- of gloeilampen. Daarnaast is een LED-lamp niet duur, maar wel duurzaam in gebruik; ze gaan gemiddeld een stuk langer mee dan andere lampen. Misschien is het even een investering als je alle lampen in je huis moet vervangen, maar dat verdien je dubbel en dwars terug met een aanzienlijk lagere energierekening.

Blijf je huis onderhouden

Door elke week of maand even goed te kijken welke klusjes er in huis moeten gebeuren, kun je hogere kosten in de toekomst voorkomen. Klemt de deur, of is de wasbak verstopt? Fiks het zo snel mogelijk zelf! Als je dit soort dingen laat zitten wordt het misschien erger en ben je straks honderden euro’s uit aan een professional.

Let op je verzekeringen

Ga eens even goed na waar en voor wat je allemaal verzekerd bent. Heel veel mensen zijn zonder het te weten dubbel gedekt voor een aantal dingen. Dat is zonde van het geld. Check even per verzekering die je in het verleden hebt afgesloten, wat er nou precies gedekt wordt en of één van je andere verzekeringen dat niet toevallig ook al doet.

Kijk kritisch naar je internetprovider

Wellicht heb je een internet contract afgesloten met de hoogst mogelijke internetsnelheid, maar vaak is dat helemaal niet nodig voor de dingen die jij op dagelijkse basis doet. Doe eens onderzoek naar de internetsnelheden die jij nodig hebt voor je dagelijkse online activiteiten, kans is groot dat jij met een goedkoper contract nog steeds prima kan blijven surfen. Volg deze tips om te besparen op je vaste lasten!