Bedrijventerreinen zijn geliefde plekken van inbrekers. Een bedrijventerrein biedt namelijk een grote zekerheid dat er ’s avonds niemand meer op het terrein is en dat dieven daarom vrij spel hebben. Omdat de terreinen vaak buiten de bebouwde kom liggen, kunnen zij veel lawaai maken zonder dat er een haan naar zal kraaien. Als eigenaar van een bedrijfspand op een bedrijventerrein, is het daarom belangrijk om te zorgen dat je je erf goed afschermt. Dit kun je doen door hekken te plaatsen. Bij Thibo Online

Een hek houdt indringers buiten 

Een hek is de ideale manier om indringers buiten te houden. Het is voor een inbreker namelijk heel wat lastiger om te slagen in diens kwade plannen wanneer deze eerst een hoog hek moet proberen te trotseren. Een goed hek zorgt er voor dat je erfgrens duidelijk is en dat deze ook niet overschreden kan worden wanneer daar geen toestemming voor gegeven is. Kies daarom altijd voor een hoog hek. Een goed hek heeft ook punten op de bovenkant van het hekwerk zodat het een zeer pijnlijke exercitie wordt om over dit hek te klimmen. De spijlen van het hek staan daarbij ook dicht tegen elkaar aan zodat het niet mogelijk is om tussen de spijlen door te glippen. Een goed hek is tenslotte ook ijzersterk zodat hij niet eenvoudig gesloopt kan worden. 

De juiste balans zoeken 

Alhoewel een hek in de eerste instantie vaak gekozen wordt om indringers buiten te houden, is een hek tegelijkertijd ook vaak een ingang. Je moet zelf in staat zijn om eenvoudig op en van je erf te komen. Kies er daarom voor om een poort in je hek aan te brengen. Deze poort kun je eenvoudig openen zodat je met een auto of een vrachtwagen eenvoudig op je terrein kunt komen. Je kunt zelfs kiezen voor een elektrische poort zodat je niet eens uit je wagen hoeft om de poort te openen. Kijk ook eens naar de voordelen van een klein poortje in je hek. Een klein poortje kan heel handig zijn wanneer je even snel van je terrein moet of wanneer je bijvoorbeeld op de fiets naar je werk komt. In plaats van de grote poort te openen, kun je dan snel even door het kleine poortje. 

Heb jij tijdelijk een hek nodig? 

Hekken hoeven niet altijd permanent te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je pand gaat verbouwen, is het belangrijk om de bouwplek goed af te schermen. Je kunt in dat geval kiezen voor bouwhekken. Deze zijn licht, maar toch heel sterk en houden ongenodigde bezoekers eenvoudig op afstand. Bovendien is het veiliger omdat je gevaarlijke locaties eenvoudig kunt afschermen. Informeer naar de mogelijkheden om hekken te huren bij je leverancier. Doorgaans kunnen je hekken op heel korte termijn geleverd worden.