Als je als moeder borstvoeding geeft aan je baby, dan is een voedings bh een absolute must als je het ons vraagt. Borstvoeding lijkt namelijk ontzettend mooi en dat is het natuurlijk ook, maar het vraagt wel het nodige van je lichaam. Omdat er flink wat druk op je borsten komt en je natuurlijk op ieder gewenst moment borstvoeding moet kunnen geven als je baby erom vraagt, is het handig een bh te dragen waarmee jij je baby gemakkelijk en snel kunt aanleggen. Omdat niet iedereen het belang van een goede voedings bh inziet, hebben wij een selectie gemaakt met voordelen waarvan wij vinden dat deze absoluut de moeite waard zijn om mee te nemen in de overweging om er wel of geen een aan te schaffen.

Comfort en ondersteuning

Een voedings bh is speciaal ontworpen om het comfort en de ondersteuning te bieden die je nodig hebt tijdens het geven van borstvoeding. Het materiaal is zacht, ademend en rekbaar, waardoor het zich aanpast aan je veranderende lichaam. De brede bandjes en de verstelbare sluitingen zorgen voor een perfecte pasvorm en verminderen drukpunten op je schouders. Vooral wanneer je net begint met borstvoeding, kunnen je borsten nog een stukje groeien. Niets om je zorgen over te maken, maar wel prettig dat je voedings bh dan niet ineens een heel stuk strakker zit.

Je baby is eenvoudig te voeden

Een van de belangrijkste voordelen van een voedings bh is de gemakkelijke toegang tot de borst. Met de handige clips of sluitingen aan de voorkant kun je de cups eenvoudig openen en sluiten. Dit maakt het voeden van je baby niet alleen discreet maar ook een stuk gemakkelijker, waar je ook bent. Je hoeft niet langer je hele bh uit te trekken of te worstelen met ingewikkelde beugels. Naast een goede voedings bh, zijn er nog tal van andere handige kledingstukken, zowel tijdens de zwangerschap, als in de periode erna. Aangezien er flink wat met ons lichaam gebeurt, is het ook logisch dat je bikini misschien niet meer helemaal past tijdens de zwangerschap. Gelukkig kun je daarvoor ook een speciale zwangerschaps bikini kopen, zodat je borsten een stuk prettiger zitten en deze bikini ook is gemaakt van een stof die mee rekt, mocht dit gezien de omvang nodig zijn.

Ondersteuning van de melkproductie

Het is belangrijk dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de melk die jij als moeder produceert voor je baby, ook van goede kwaliteit is. Naast gezonde voeding en het vermijden van bepaalde producten, is ook het dragen van een voedings bh een goede manier om melkproductie extra te kunnen ondersteunen. Door de juiste druk op de borsten te bieden, kan de bh helpen bij het stimuleren en behouden van een goede melkstroom. Dit is vooral belangrijk in de eerste weken na de bevalling, wanneer je lichaam nog aan het wennen is aan het geven van borstvoeding. Het is dus verstandig niet alleen voldoende tijd te nemen voor het vinden van een goede bh, maar ook te kiezen voor kwaliteit.