Zelfrijdende auto’s, robots in fabrieken en robotstofzuigers. Als je 20 jaar geleden had gezegd dat dergelijke producten zouden bestaan, zou je vreemd aangekeken worden. Feit is echter dat de ontwikkelingen de afgelopen jaren absoluut niet stilgestaan hebben.

Eigenlijk zie je dit in tal van branches. Eén van de branches waarin dit ook het geval is, is de branche van haartransplantaties. Deze transplantaties zijn in de afgelopen jaren vrij populair geworden; iets wat onder meer aan de nieuwste haartransplantatie techniek te danken is. Dankzij deze techniek is het eindresultaat nóg beter geworden en zijn talloze mensen verholpen met hun haaruitval.

FUE techniek

In de wereld van haartransplantaties is de FUE techniek de nieuwste techniek. Deze techniek is om één belangrijke vooruitstrevend te noemen: deze methode is alles behalve ingrijpend voor het haar en de hoofdhuid. Juist doordat deze methode minder ingrijpend is, wint de FUE techniek flink terrein ten opzichte van de FUT techniek.

Wat een specialist bij de FUE techniek precies doet? Nou, bij deze techniek worden de grafts één voor één geoogst. Grafts zijn in dit geval wortels van 1 tot 4 haren. Doordat deze grafts één voor één geoogst worden, wordt het uiterste resultaat per graft verkregen. Dát zorgt ervoor dat de FUE behandeling eigenlijk een stuk vlotter verloopt. Niet alleen vlotter, maar ook beter. Deze techniek zorgt oprecht voor betere resultaten.

FUT techniek

Een oudere techniek is de FUT techniek. Bij deze techniek wordt een stripje huid verwijderd aan de achterzijde van het hoofd. Dit klinkt overigens enger dan dat het is. Doordat hier met één strip gewerkt wordt, is het resultaat echter een stuk minder efficiënt. Vandaar ook dat veel haartransplantatie technieken tegenwoordig voor de FUE techniek kiezen.

Doorlopend nieuwe ontwikkelingen

Haartransplantatie is een populair fenomeen in de afgelopen jaren. Zowel mannen als vrouwen kiezen in groten getale voor een dergelijke behandeling. Iets wat goed voor te stellen is; dankzij de nieuwe technieken geniet je namelijk van een nóg beter resultaat. Deze nieuwe technieken hebben er bovendien voor gezorgd dat een haartransplantatie behandeling een stuk voordeliger geworden is.
Ook in deze tak van sport staan de ontwikkelingen niet stil. Op dit moment is de FUE techniek de nieuwste techniek, maar dit is mogelijk volgend jaar alweer anders. Een goed teken, aangezien stilstand achteruitgang is. Met dank aan de verschillende ontwikkelingen worden de haartransplantatie behandelingen alsmaar beter én voordeliger. Voldoende reden om de ontwikkelingen in de gaten te blijven houden, mocht je een haartransplantatie op termijn overwegen.