Omdat er verschillende soorten stucwerken bestaan, kan het best wel zijn dat je de kluts kwijt raakt. Er zijn dan verschillende vragen die in je opkomen waardoor je naarstig op zoek gaat naar antwoorden. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten stucwerken en meer.

Wat is de kostprijs van een stucwerk?

Zijn er duidelijke aanwijzingen dat je woning een opknapbeurt nodig heeft en heb je al het traject ingeslagen om na te gaan wat voor stucwerk je het best zou moeten laten uitvoeren? Dan is het meer dan logisch dat je graag wil weten hoeveel dit je zal kosten. Wat je wel hierbij in acht moet houden is dat de kostprijs van verschillende factoren afhangt. Enkele van deze aspecten zijn onder andere wat voor tarief je stucadoor hanteert. Daarnaast is de grootte van je oppervlakte ook een belangrijk punt die gaat spelen om uit te maken hoeveel je zal moeten betalen. 

Een stukadoor die met het stucen begint moet eerst voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. De intensiteit van deze werkzaamheden moet ook rekening mee gehouden worden. Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende soorten stucwerken. Wil je graag weten hoeveel je zal moeten betalen voor het uitvoeren van stucwerkzaamheden bij je woning, dan is het verstandig om een offerte op te vragen. Hierbij is het belangrijk dat je meerdere offertes uitzet. Op die manier krijg je een goed beeld van de huidige prijzen in de markt. Op basis hiervan kun je een weloverwogen beslissing maken. Een leuke bijkomstigheid is dat het btw tarief voor stucwerk op 9% is gesteld in plaats van 21%.

Weetjes over de verschillende stucwerken

Indien je ervoor kiest om stucwerkzaamheden bij je woning te laten uitvoeren, is de volgende stap om op zoek te gaan naar welke stucwerkzaamheden het beste bij je past. Om te kiezen voor het correcte stucwerk is meer informatie nodig. De stucwerkzaamheden het meest die het meest voorkomen zijn: 

  • Spackspuiten
  • Sausklaar of behangklaar stucwerk
  • Sierpleister
  • Schuurwerk. 

In de meeste gevallen kun je al vanaf een bedrag van € 5 per m² spackspuiten. Spackspuiten wordt met behulp van een spuitmachine afgerond. Wil je een schilderij ophangen zonder te boren? Dan kun je in dit geval kiezen voor behangklaar stucwerk. Aan de andere kant heb je sierpleisters die je kunt aanbrengen ter decoratie voor je muur of plafond. Je kunt kiezen uit verschillende soorten sierpleisters. Een andere type stucwerk is schuurwerk. Deze vorm kun je het best toepassen in ruimtes zoals keuken en badkamer.

Uitbesteden aan een deskundige

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor het gewenste stucwerk en een eerlijke prijs, kun je deze laten uitvoeren. Wat er in dit geval gaat gebeuren is dat eerst wordt langsgelopen om de ruimte te bekijken die je wenst te stucen. Wanneer je de ruimte nog eens doorloopt met de stukadoor, kan je nogmaals de laatste wensen doorgeven. Op basis hiervan zal de stukadoor zijn werkzaamheden uiteenzetten.