Het hebben van een wespennest in of rondom huis is natuurlijk geen pretje. Buiten het feit dat het wellicht niet direct gevaarlijk is, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk van af. Zeker wanneer het in de spouw van je muur zit, voelt het gewoon niet fijn. Kortom, tijd om professionele hulp in te schakelen. In dit artikelen vertellen we je de gevaren van het zelf verwijderen van een wespennest en hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste persoon vindt die je hier op een professionele manier mee kan helpen. Dus heb jij een wespennest en wil je hier zo snel mogelijk van af? Lees dan gauw verder! 

Zelf verwijderen is levensgevaarlijk

Een wespennest kan tientallen tot zelfs honderden wespen bevatten. Ondanks het feit dat je misschien denkt dat je het prima zelf kunt, is dit dus absoluut niet aan te raden! Het kan namelijk heel erg gevaarlijk zijn om zelf te proberen om een wespennest te verwijderen. Dit komt namelijk, omdat wespen ontzettend agressief kunnen zijn. Allereerst is het belangrijk dat je beschikt over de juiste werkkleding. Wespen zijn namelijk in staat om door je kleding heen te steken. Daarnaast is het ook zo, dat wanneer één wesp het idee heeft dat ze in het nauw worden gedreven, direct de hele zwerm wordt gewaarschuwd. Dit kan tot gevolg hebben dat ze zich met z’n allen tegen je keren, wat kan zorgen voor een levensgevaarlijke situatie.

Kies voor een professional

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het zelf verwijderen van een wespennest levensgevaarlijk. Het maakt daarbij niet uit of je nu wel of geen beschermende kleding draagt, want het kan ook voor je omgeving voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Een wespennest bestrijden doe je dus liever niet zelf, maar laat je een professional voor komen. Ze zullen er niet alleen voor zorgen dat het nest ook daadwerkelijk volledig wordt verwijderd, maar zullen je ook helpen te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren, zodat het voor te toekomst voorkomen kan worden. Het kan namelijk heel goed zijn, dat er zonder dat je het weet een bepaalde opening in het dak of de muur zit, waardoor ze naar binnen konden. Door dit te herstellen verklein je de kans dat er zich in de toekomst nogmaals een nest kan huisvesten.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt nog altijd beter voorkomen dan genezen. Je kunt bijvoorbeeld wespen afschrikken door middel van bepaalde geuren. Deze geuren houden wespen weg:

  • Wespen houden niet van de geurencombinatie citroen, sinaasappel of limoen met daarin een kruidnagel gestoken. 
  • Je kunt ook een schaaltje met ammoniak neerzetten, daar houden ze ook niet van. 

Of je kunt wespen verjagen met koffiegeur. Als je gemalen koffie op een schoteltje doet en vervolgens aansteekt, verspreid de geur in de omgeving en blijven wespen ook weg.