Wil je jouw vindbaarheid op Google verhogen? Dan is linkbuilding een van de activiteiten die je moet uitvoeren om dat te doen. Maar wanneer je niet gespecialiseerd bent in zoekwoordoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, kan het zijn dat je geen idee hebt wat linkbuilding is. Steeds meer bedrijven besteden linkbuilding uit, maar waarom? Wij vertellen je graag meer.

Wat houdt linkbuilding in?

Bij linkbuilding draait het om de sterkte van het linkprofiel van je website. Het linkprofiel is het aantal en de kwaliteit van de links afkomstig van externe en interne webpagina’s. Bij linkbuilding ga je dus kwalitatieve links opbouwen vanaf relevante domeinen. Google waardeert dit, omdat het aantal kwalitatieve links een belangrijk deel is van het algoritme van Google. Er zijn twee soorten linkbuilding, die allebei belangrijk zijn voor je linkprofiel: offsite en onsite linkbuilding. Offsite linkbuilding gaat over externe links, dus links vanaf andere websites naar jouw websites. Onsite linkbuilding gaat over interne links, dus links van jouw eigen website naar jouw website. 

De voordelen van linkbuilding

Linkbuilding helpt om jouw linkprofiel sterker te maken, wat zorgt voor een hogere ranking in Google. Dit betekent dat jouw pagina sneller te zien is tussen de zoekresultaten, wanneer er op bepaalde zoekwoorden gezocht wordt. Dit vraagt om kennis en kunde van linkbuilding, want het is meer dan links toevoegen op willekeurige pagina’s. Daarom kun je beter linkbuilding uitbesteden aan een online marketing bedrijf, zoals We Talk SEO. Zij bieden verschillende SEO diensten aan, waarmee jouw bedrijf beter vindbaar wordt op Google. Een professioneel bedrijf zoals We Talk SEO weet waar ze mee bezig zijn en zorgen voor de beste resultaten, waardoor je de kosten van deze diensten ook zult terugverdienen.

Wat kun je nog doen voor betere vindbaarheid?

Naast linkbuilding zijn er meer SEO diensten die je kunt uitbesteden. SEO diensten zijn erop gericht om jouw website en bedrijf beter vindbaar te maken in Google. Voor SEO, zoekwoordoptimalisatie, betekent dit dat jouw website hoger in de resultaten komt bij bepaalde relevante zoekwoorden. Bij veel online marketing bedrijven, zoals We Talk SEO, kun je terecht voor linkbuilding, maar ook voor een SEO analyse, technische SEO en website content. Dat is erg handig, want de kans dat je een copywriter, technisch specialist, linkbuilder en strategisch specialist in huis hebt, is ontzettend klein. Zo hoef jij je niet druk te maken over een SEO campagne, maar zie je wel de resultaten van een goede campagne.