Een box mod is een onderdeel van de e-sigaret en is een batterij of de behuizing van een batterij. Dat laatste ligt eraan of je er zelf een batterij in kunt stoppen, of dat er al een interne batterij in zit (die je niet kunt vervangen).

Een box mod heeft in de regel de vorm van een doosje (vandaar de naam) en beschikt meestal over een schermpje, een vuurknop en vaak ook nog een min- en plus-knop.

Hoe werkt een box mod?

Eigenlijk niet heel erg anders dan een normale batterij van de e-sigaret. Je drukt namelijk op de vuurknop en daarmee zorg je ervoor dat er stroom vloeit naar de bovenkant, het tankje (ook wel clearomizer genoemd). Daar zal dan het verdampingselement verhit worden, wat er weer voor zorgt dat de vloeistof in het tankje zal verdampen.


Echter heeft een box mod in de regel een schermpje en dat is niet voor niks. Een box mod is in tegenstelling tot een normale simpele batterij in te stellen. Die instellingen lees je weer af op het schermpje.

Wat kun je instellen?

Dit is een beetje afhankelijk van de box mod die je hebt en welke instelmogelijkheden deze box mod biedt, maar in de basis is het wattage altijd in te stellen en ook de meest gebruikte instelling.

Wat gebeurt er bij het instellen van een wattage?

Het instellen van een wattage betekent dat je hiermee bepaalt hoeveel voltage er door het verdampingselement zal vloeien. Hoe hoger het voltage, hoe sneller heet of heter het verdampingselement zal worden en dus meer dan produceren. Hoe lager, hoe minder.

Wel is het zo dat je een te hoog wattage kunt instellen, waardoor er een te hoog voltage wordt afgegeven. Dit kan ervoor zorgen dat het katoen in het verdampingselement droog wordt en zal verbranden. Dit kan verder geen kwaad, behalve dat het een héle vieze smaak zal afgeven.

Om deze reden wordt er altijd op het doosje, of op het verdampingselement zelf aangegeven wat de meest ideale instelling is zodat je een leidraad hebt om te gebruiken.

Meer weten over de box mod?

Hopelijk weet je genoeg naar aanleiding van deze blog! Maar wellicht zit je toch nog met vragen. Deze kun je het beste stellen aan iemand die er echt álles van af weet. Benader daarom bijvoorbeeld een webwinkel in e-sigaretten. Een partij zoals smokesmarter weten er meestal alles vanaf.