Ben je van plan om een magazijn te gaan huren, omdat jouw webshop aan het groeien is? Of ga je met jouw huidige magazijn verhuizen naar een groter magazijn? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar artikelen die je nodig hebt in een magazijn, bijvoorbeeld: diverse stellingen, een heftruck, opvulmateriaal en computers. Om een magazijn goed in te richten, is het verstandig dat je van tevoren een plattegrond maakt en het magazijn hierop indeelt. Zo weet je direct wat je wel en niet nodig hebt. In deze blog worden twee actiepunten benoemd waar jij op moet letten bij het inrichten van jouw magazijn.

Verschillende soorten stellingen

Ben je op zoek naar stellingen voor in jouw magazijn? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de verschillende soorten die er zijn. Iedere stelling heeft namelijk andere eigenschappen. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit de volgende drie stellingen:

  • Palletstellingen: Een palletstelling is speciaal gemaakt voor de opslag van pallets. De hoogte van deze stellingen kunnen variëren tot een hoogte van maximaal 10 meter. Door palletstellingen te gebruiken heb je een overzichtelijke manier om pallets met en/of zonder goederen op te slaan. Daarnaast heeft het een hoog draagvermogen. 
  • Legbordstellingen: Een legbordstelling wordt het meest gebruikt om artikelen netjes en overzichtelijk in op te slaan. De planken die in deze stellingen gelegd worden zijn goed geschikt voor het opslaan van kleine producten, bijvoorbeeld haarproducten. Dit soort stellingen worden soms ook gebruikt voor in kantoren of winkels. 
  • Grootvakstellingen: Een grootvakstelling wordt gebruikt om goederen van grotere afmetingen in op te slaan. Deze stellingen zijn stevig en kunnen aardig wat gewicht houden. Dit komt doordat deze stellingen bestaan uit staanders en houten planken. Een groot voordeel van deze stellingen is dat het een lange levensduur heeft.


Naast deze stellingen kun je er ook voor kiezen om te gaan voor Stellingstunt gebruikte magazijnstellingen. Dit zijn magazijnstellingen die al eerder gebruikt zijn, maar nog steeds een goede kwaliteit leveren. Daarnaast is het erg duurzaam om magazijnstellingen opnieuw te gebruiken en is het ook nog eens goed voor de portemonnee. 

Vervoeren van producten

Wil je in jouw magazijn efficiënt te werk gaan? Dan is het belangrijk dat je over de juiste hulpmiddelen beschikt. Het is namelijk wel de bedoeling dat je jouw goederen ook gaat versturen naar de klanten. Voordat het zover is, zul je de goederen ook moeten kunnen transporteren in het magazijn. Maar wat heb je hiervoor nodig?

  • Steekwagen: Een steekwagen kan gebruikt worden om snel een aantal dozen te verplaatsen in het magazijn.
  • Palletwagen: Een palletwagen heb je nodig om pallets te verplaatsen. Bij het aanschaffen van een palletwagen moet je eraan denken welk formaat pallets jij wilt gaan verplaatsen en wat het gewicht hiervan is.
  • Stapelaar of heftruck: Een palletwagen kan de goederen op een maximale hoogte van 15 centimeter brengen. Moet jouw pallet vanaf de grond de vrachtwagen in getild worden of moet de pallet in de bovenste stelling gezet worden? Dan heb je hiervoor een stapelaar of een heftruck nodig. Let hierbij wel op het volgende: je hebt een certificaat nodig om een stapelaar of heftruck te mogen besturen.