Golf is een van de meest populaire sporten in Nederland, zeker in het voorjaar en in de zomer. Steeds meer mensen spelen de sport op amateurniveau. Ben je van plan om te gaan beginnen met golfen? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat je in het begin allemaal nodig hebt. Veel spullen kun je in het begin huren bij een golfbaan, wat vaak de eerste paar keer wel fijn is, aangezien de spullen die je nodig hebt voor golf meestal niet goedkoop zijn. Weet je na een paar keer zeker dat je door wil gaan met de sport? Dan kun jij je eigen spullen aan gaan schaffen. In dit artikel vertellen we je wat je allemaal nodig hebt om golf te spelen!

Golfclubs: het hart van het spel

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je geen golf kunt spelen zonder golfclubs. De eerste set golfclubs die je in ieder geval nodig hebt als je begint met golfen, bestaat onder andere uit een ijzer -5, een ijzer -7, een ijzer -9, een pitchingwedge en een sandwedge. Iedere club heeft een eigen doel en eigen sterke punten die je in kunt zetten tijdens je golfspel. Als je uiteindelijk beter wordt in de sport kun jij jouw set altijd nog aanvullen met andere soorten clubs, zoals een putter en een hout of hybride. Het is belangrijk dat de clubs passen bij jouw lichaamsbouw en je swing. Zorg dus dat je golfclubs koopt bij een specialist, zodat je om advies kunt vragen als je twijfelt. Zo weet je zeker dat je kiest voor de set die het beste bij jou past. Naast clubs heb je natuurlijk ook iets nodig om je clubs mee te dragen, zoals een golftrolley met 3 wielen

Kleding voor het golfen 

Naast golfclubs is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste kleding hebt om te gaan golfen. De schoenen die je draagt zijn het allerbelangrijkste. Speciale golfschoenen zijn verplicht op de golfbaan. Golfschoenen moeten beschikken over een duidelijk profiel of spikes, zodat je de baan zo min mogelijk beschadigt met je schoenen. Zulke zolen zorgen er ook voor dat je niet uitglijdt op het gras van de golfbaan en dat je dus makkelijker kunt lopen, ook als het nat en glad is. Op de meeste golfbanen wordt daarnaast verwacht dat je een polo of een shirt met een kraagje draagt. Hieronder draag je een lange broek, korte broek of een rok. Ten slotte raden we je aan om golfhandschoenen te dragen. 

De juiste accessoires voor het golfen 

Ten slotte is het belangrijk dat je de juiste accessoires gebruikt tijdens het golfen. Denk bijvoorbeeld aan een goede callaway golftas. Je hebt immers een goede tas nodig voor jouw dure golfclubs.