Energie dat voorkomt uit hernieuwbare bronnen wint steeds meer aan populariteit. Groene energiebronnen zijn interessant voor huiseigenaren omdat ze milieuvriendelijker zijn en het men minder afhankelijk maakt van het conventionele elektriciteitsnet. Met behulp van een zonnesysteem kan zonlicht omgezet worden in elektriciteit, waardoor je in staat bent om je eigen energie te produceren en op te slaan. Zonnepanelen worden bovendien steeds aantrekkelijker en in veel gevallen kan een huis volledig zelfvoorzienend zijn met zonnestroom. Laten we eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van zonne-energie in huis. 

Zonne-energie is hernieuwbaar en gratis

Oké, dat laatste is natuurlijk niet helemaal waar. Uiteraard is het van belang om een initiële investering te doen voor een zonnesysteeminstallatie, maar als die eenmaal achter de rug is hoef je vrijwel geen cent meer uit te geven aan je eigen stroom. En omdat zonne-energie hernieuwbaar is,  verklein je jouw ecologische voetdruk. De schattingen stellen namelijk dat het huidige gebruik van zonne-energie jaarlijks ongeveer 35 miljoen ton aan koolstofdioxide en 75 miljoen vaten olie weet te besparen. De enorme hoeveelheid zonlicht op de aarde is meer dan voldoende om het huidige verbruik van de wereldbevolking te voorzien. 

Zonnepanelen kunnen steeds meer zonlicht opvangen

De technologie van zonnepanelen is constant in ontwikkeling. Hierdoor worden steeds hogere rendementen behaald. Dit houdt in dat de zonnecellen meer energie kunnen produceren van het zonlicht. Op dit moment kunnen de meeste huishoudelijke installaties om en rond de 20% van het ontvangen zonlicht transformeren tot elektriciteit. Sommige commerciële systemen zijn al in staat om een zonnerendement te bereiken van 40%. Aangezien de technologie niet stilstaat, is de verwachting dat deze percentages alsmaar toenemen, terwijl de zonnepanelen juist betaalbaarder zullen worden.

Heb je altijd je eigen stroom willen produceren en een steentje willen bijdragen aan milieuvriendelijkere opties voor het energieverbruik, zoek dan eens op Zonnekeus Zonnepanelen voor zonnepanelen met een hoog rendement.

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig 

Wanneer de installatie eenmaal achter de rug is, kan je zonnepanelen bijzonder lang gebruiken en hoef je je weinig zorgen te maken over het onderhoud. Om zonlicht goed te kunnen absorberen, geef je een zonnepaneel een regelmatige schoonmaak. Tevens hebben zonnepanelen een zeer lange levensduur. Doorgaans staan fabrikanten garant voor een garantie van 25 jaar, maar weten zonnepanelen in veel gevallen zelfs 30 tot 40 jaar mee te gaan.