Ben jij het zonnetje in huis? Dan heb je de echte zon niet nodig. Daglicht is heel fijn maar een zinderend hete zon op het venster is bepaald geen pretje. We zullen niet snel zeggen dat je iets moet doen, je hebt immers vrijheid om te kiezen. Toch gaan we ditmaal op de bres voor zonwering en dan met name de elektrische variant. Hier zijn vier redenen waarom je elektrische zonwering moet aanschaffen.

1. Voor binnen en buiten

Je kunt rolluiken voor het raam installeren, dit is een oplossing voor binnen. Als je ook het terras wilt verkoelen dan zul je eerder kiezen voor een zonnescherm. Er zijn meerdere opties voor elektrische zonwering. Ook als je reeds een zonnescherm aan de gevel hebt gemonteerd dan kun je deze waarschijnlijk nog uitbreiden met een motor. Dan zit je er voortaan goed bij op het terras. Met een druk op de knop kies je voor zon of schaduw. Zo wordt het buitenleven een stuk aangenamer! Rolluiken kun je eveneens met een elektrisch systeem bedienen zodat je binnen en buiten het licht en de warmte naar eigen voorkeur kunt bepalen.

2. Bespaar op de airco

Bij woningisolatie en verduurzaming ligt de focus op warmte binnenhouden. In de zomer wil je juist de woning koel houden. Ventilatoren blazen alleen warme lucht rond en een airco slurpt stroom. Sluit de zonwering op het moment dat de zon schijnt en laat het systeem automatisch weer openen als de zon weg is. Zo wordt de kamer enkele graden koeler zonder airco. Als je de zonwering de hele dag dicht laat dan kan warmte ook niet naar buiten toe. Op de juiste momenten open en dicht biedt het meeste voordeel. Met een lichtsensor gaat dit helemaal automatisch.

3. Privacy als jij dit wilt

Zonwering biedt meer dan beschutting tegen licht. Het is ook een manier om inkijk te reduceren. Wil je even rustig buiten zitten of heb geen zin dat voorbijgangers naar binnen turen? Dan sluit je even de luifel of shutters met de afstandsbediening of zelfs met je stem als je smart speakers in huis hebt. Naast privacy als je thuis bent kun je ook bij afwezigheid de zonwering zelfstandig aan het werk zetten. Zo heb je geen pottenkijkers terwijl de woning er niet verlaten uitziet. Zo kun je in de vakantie de zonwering automatisch laten openen en sluiten, kijk op de website van Somfy en Poweredblinds voor alle mogelijkheden.

4. Het meubilair kan niet tegen de zon

Jij bent niet de enige die last heeft van felle zon. UV-straling kan heel gevaarlijk zijn voor ons lichaam, het zorgt er ook voor dat meubelbekleding vaal wordt. Met zonwering bescherm je het interieur tegen UV-straling zodat die zwarte bank niet grijs wordt. Zeker als je zuinig bent op je spulletjes zul je ontdekken hoeveel schade zonlicht kan toebrengen aan jouw bezittingen. De zon is onmisbaar om te leven maar we kiezen liever zelf waar en wanneer het zonlicht welkom is!

Dit zijn slechts vier redenen waarom je zonwering moet aanschaffen. Bedenk zelf welke voordelen het bij jou thuis oplevert. Binnen en buiten, in iedere kamer van je woning. Je moet niets, het kán gelukkig wel!