Ben jij op zoek naar een nieuwe rugtas, bijvoorbeeld voor school of om mee te kunnen nemen op vakantie? Dan zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo kun je wel een goedkope tas halen, maar is het vanuit verschillende perspectieven veel verstandiger om direct wat meer uit te geven en te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige rugtas. Wat we namelijk vaak zien, is dat een goedkope tas meestal met een paar maanden kapot is en je uiteindelijk veel duurder uit bent, dan wanneer je direct een goede rugtas of backpack koopt. Omdat het wel belangrijk is dat je met een aantal zaken rekening houdt, hebben we een aantal tips voor je bij het aanschaffen van een nieuwe rugtas.

Duurzaamheid en kwaliteit van de rugtas

Ga je een nieuwe rugtas kopen? Kies dan voor duurzaam en kwaliteit. Deze twee zijn eigenlijk nauw aan elkaar verbonden en zorgen ervoor dat je tas een stuk langer meegaat, waardoor je ook duurzaam bezig bent. Daarbij is het wel goed te weten dat kwaliteit een relatief begrip is en dus ook afhankelijk is van waarvoor je de tas gaat gebruiken. Zo kan het zijn dat een kwalitatieve rugtas op het eerste oog prima is, maar niet geschikt is voor het doel wat jij voor ogen hebt. Stel dat je gaat backpacken, dan is een stevige schooltas van Eastpak natuurlijk niet geschikt, terwijl deze wel kwalitatief hoogwaardig zijn. Kijk dus altijd wel even goed of deze beide op elkaar aansluiten.

Draagcomfort

Naast duurzaamheid  en kwaliteit is het draagcomfort ook een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste rugzak. Een goede rugzak moet comfortabel zitten, zelfs wanneer je hem langere tijd draagt. Let daarom op de verstelbaarheid van de schouderbanden en eventuele heup- en borstriemen, in het geval je een backpack zoekt. Deze functies zorgen ervoor dat de rugzak goed af te stellen is op jouw lichaam en het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Een ergonomisch ontwerp is hierbij van groot belang. Ga je online een tas kopen? Maak dan slim gebruik van de filters van de webshop, zodat je een selectie tassen krijgt die aan jouw wensen en eisen voldoen.

Functionaliteit en stijl

Een tas moet van goede kwaliteit zijn, maar natuurlijk ook functioneel een stijlvol. Een tas kan namelijk nog zo prettig zijn, maar wanneer deze fel geel is met rode stippen, dan is de kans klein dat je hem dan draagt. Het is daarom dus wel belangrijk dat je deze beide aspecten in evenwicht hebt en dus allereerst kijkt naar de functionaliteit van de tas om daarna te kijken of de kleur en stijl van de tas ook aansluit bij je wensen. Je kunt je voorstellen dat een accountant die iedere dag met zijn rugtas op de fiets naar het werk gaat, er niet op zit te wachten om een gekleurde tas te dragen. Zal hij of zij eerder kiezen voor een neutrale wat meer stijlvolle kleur zoals donkerblauw of zwart, dan voor een uitgesproken kleur.