Verwacht je een tweeling of heb je net een tweeling gekregen en ben je bezig met het kopen van alle spullen die je nodig hebt of later nodig gaat hebben? Dan moet je natuurlijk ook aan een kinderwagen denken. Je kunt ervoor kiezen om twee kinderwagens te kopen, zodat je met allebei de kinderen tegelijkertijd kunt wandelen, maar je kunt ook gaan voor een duo kinderwagen. Ga je op zoek naar een geschikte duo kinderwagen, dan zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten om een miskoop te voorkomen. In dit artikel vertellen we je wat die dingen zijn!

Hoe wil je dat jouw kinderen zitten? 

Bij duo kinderwagens kunnen de kinderen boven elkaar, naast elkaar of achter elkaar zitten. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over hoe jij het liefst hebt dat jouw kinderen in hun kinderwagen zullen zitten. Je kunt een duo kinderwagen kopen als buggy of als 3-in-1 kinderwagen. Er zijn daarnaast nog een aantal soorten duo wagens waarbij de kinderen tegenover elkaar zitten. Je kunt zo’n kinderwagen helemaal aanpassen aan de leeftijd van jouw kids, dus je kunt hem vanaf de geboorte al gebruiken. 3-in-1 kinderwagens bieden over het algemeen meer mogelijkheden dan duo buggy’s. 

Voordelen van duo kinderwagens 

Als je twee kinderen hebt, hoef je natuurlijk niet per se te kiezen voor een duo kinderwagen, maar mensen doen het wel vaak omdat het makkelijker lijkt. Een duo kinderwagen heeft een aantal voordelen ten opzichte van een reguliere kinderwagen. Zo heeft een dergelijke kinderwagen een kleine draaicirkel als de kinderen naast elkaar zitten en de kinderen hebben evenveel zicht. Daarnaast passen duo kinderwagens waarbij de kinderen boven of achter elkaar zitten beter door een deur en sturen ze ook fijner. 

Vergelijk meerdere kinderwagens 

Ga je een duo kinderwagen kopen? Neem hier dan altijd genoeg tijd voor, want je wil uiteraard wel de juiste keuze maken, aangezien het geen kleine aankoop is. Er zijn namelijk een hoop verschillende merken en modellen waar je uit kunt kiezen. Welke het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw situatie, jouw budget en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. Vergeet niet te testen of de wagen fijn in- en uitklapt, want dit is erg belangrijk voor het gebruikersgemak. Daarnaast is het ook handig om zeker te weten dat je de wagen makkelijk in de auto kunt krijgen, want je zult hem waarschijnlijk vaak mee gaan nemen. Houd bij het testen van buggy’s wel in de gaten dat het anders rijdt met het gewicht van twee kinderen erin. Bij sommige winkels zijn er dummy’s die je kunt gebruiken voor het testen van de wagens!