Als jij een nieuw koffiezetapparaat wilt aanschaffen, kun je misschien wat hulp gebruiken. Het wordt steeds lastiger om een keuze te maken welke je nu moet kiezen. Uiteraard hebben al deze verschillende koffieapparaten hun eigen voordelen. Door een beetje kennis te hebben van de basisfuncties wordt het al een stuk makkelijker. Lees snel verder voor een paar handige tips voor de aanschaf van een koffiezet apparaat.

Design

Kies je voor een vrijstaand model op het aanrechtblad of kies je toch liever voor een koffiezetapparaat die is ingebouwd? De keuze hiervan hangt natuurlijk af van hoeveel ruimte je hebt in je keuken en wat je keuken toelaat. Koffiezetapparaten zijn er tegenwoordig in verschillende kleuren en maten. Er is dus altijd wel een die in jouw interieur past!

Functies

Ben jij fan van een heerlijke Italiaanse espresso of ga je toch liever voor een heerlijke cappuccino met een goede schuimlaag? Jouw koffievoorkeur kan je ook helpen bij het aanschaffen van een nieuw koffiezetapparaat of espressomachine. Het is ook goed om te letten op de digitale functies. Een goed koffiezetapparaat is tegenwoordig voorzien van een digitaal display met een timer en automatisch uitschakelingsysteem. Drink je ook graag thee? Veel koffiezetapparaten zijn ook voorzien van een thee functie. 

Waterreservoir & bonenmolen

Vrijstaande koffiezetapparaten zijn voorzien van een losse watertoevoer, bij een ingebouwd apparaat is dit meestal voorzien van een vaste toevoer. Klinkt logisch, maar hoe groter het reservoir hoe minder vaak je deze hoeft bij te vullen. Houd er wel rekening mee dat vers water natuurlijk beter is. Kijk er ook goed na of het waterreservoir gemakkelijk te verwijderen en terug te plaatsen is. Veel apparaten zijn ook voorzien van een waterfiltersysteem, hier kan je ook nog naar kijken. Voor de bonenmolen geldt eigenlijk in principe hetzelfde. Een groot bonenreservoir hoef je minder vaak bij te vullen.

Pompdruk

Je wilt natuurlijk wel een smaakvolle kop koffie kunnen serveren, alsof je heerlijk op het terras zit te genieten van je kop koffie. Het is dan erg belangrijk dat de pompdruk van je koffiezet apparaat optimaal is. De meest perfect druk ligt op zo’n 9 bar. Kijk dus naar minimaal een pompdruk van 9, dan zit je altijd goed bij de aanschaf van een nieuw koffiezet apparaat.

Onderhoud

We begrijpen natuurlijk dat je er geen zin in hebt dat je iedere keer zelf je koffiezet apparaat moet reinigen of ontkalken. Het is daarom ook erg belangrijk dat je hier op let tijdens het aanschaffen van een nieuw koffiezetapparaat. Moet je veel zelf doen, kunnen er onderdelen in de vaatwasmachine en reinigt het koffiezet apparaat zich vanzelf? Vraag hiernaar tijdens de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat. Zo hoef jij je dus alleen nog maar druk te maken om het koffie kopen en doet het apparaat de rest voor je.