Wanneer je gaat verhuizen kun je ervoor kiezen om dit zelf helemaal aan te pakken. Zo pak je zelf alles in en verhuis je al je eigen spullen van je oude woning naar je nieuwe woning. Bij een verhuizing komt vaak veel kijken, zo moet je niet vergeten hoeveel spullen je hebt en dat je ook nog je eigen dagelijkse taken en activiteiten hebt. Naast het inpakken van al je spullen en het goed plannen hiervan, moeten er bij een verhuizing ook andere dingen geregeld worden. Zoals het doorgeven van je adreswijziging, inschrijven bij de nieuwe gemeente en contracten afsluiten voor bijvoorbeeld gas, water en licht. 

De dag van verhuizing is vaak een lange en zware dag, zeker wanneer je dit zelf doet. Er zijn veel dozen, maar ook meubels die verhuisd moeten worden. Deze moeten dan ook nog eens goed worden ingepakt en zonder schade naar de nieuwe woning worden overgebracht. Je kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Zo schakel je een aantal verhuizers in die je komen helpen tijdens je verhuisdag. Dit kan jezelf een hoop werk besparen. Wanneer je hiervoor kiest is het wel belangrijk dat je een verhuisbedrijf uitzoekt dat betrouwbaar is en verzekerd. Om dit zeker te kunnen weten kun je kijken of een verhuisbedrijf een NIWO certificaat heeft. 

Wat is een NIWO certificaat?

NIWO staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Dit is een vergunningverlener voor wegtransport. Wanneer een transportbedrijf spullen wil vervoeren, moeten ze eerst een NIWO vergunning aanvragen. Ook voor zelfstandige chauffeurs of zzp’ers is het hebben van een NIWO vergunning verplicht. Je moet een NIWO vergunning hebben wanneer je goederen voor een andere partij vervoert, betaald wordt door een opdrachtgever of een laadvermogen hebt van meer dan 500 kg. 

Een NIWO certificaat kun je gemakkelijk aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen wil je in aanmerking komen voor deze vergunning. Zo moet je een reële vestiging hebben, met een Kvk-nummer en minimaal één voertuig tot je beschikking hebben. Ook moet je vakbekwaamheid hebben, dit betekent dat een persoon in de onderneming als manager wordt aangesteld, deze persoon moet dan ook een erkend diploma hebben. Daarnaast is de betrouwbaarheid belangrijk, je moet een VOG hebben. En als laatste moet er voldoende financiële draagkracht zijn. 

Voldoe je aan deze verschillende eisen, dan kun je een NIWO certificaat aanvragen. Wanneer je dit hebt gedaan moet je de hierboven genoemde punten kunnen aantonen en moet je eerst de betaling voldoen. Vervolgens zal er worden gekeken naar de aanvraag en wordt er een besluit genomen. 

Dit is wat je kunt met een NIWO certificaat

Met een NIWO certificaat laat je zien dat je een betrouwbaar bedrijf bent. Doordat het verplicht is om zo’n certificaat te halen, hebben alleen echte bedrijven deze ook tot hun beschikking. Wil je graag een transportbedrijf oprichten dan is een van de eerste stappen het verkrijgen van dit certificaat. Wanneer je dit hebt gehaald mag je in Nederland, maar ook in het buitenland transporten verzorgen. Deze vergunning is geldig voor 5 jaar, wanneer deze bijna is afgelopen kun je hem verlengen. 

Het aanvragen en verlengen van je certificaat kost geld, zo ben je geld kwijt voor de behandeling van de aanvraag, maar ook voor de verlenging, de afgifte, administratiekosten en ga zo maar door. Een eenmalige aanvraag behandeling kost €235,-, wanneer je na vijf jaar dit certificaat wilt verlengen ben je weer €120,- kwijt. 

Als je ervoor kiest een transport uit te voeren zonder deze NIWO vergunning dan kan dit een flinke boete opleveren. Ook is de kans hierna een stuk kleiner dat je aanvraag zal worden goedgekeurd wanneer je ervoor kiest toch wel een vergunning aan te vragen. 

Waarom een verhuisbedrijf met NIWO certificaat inhuren?

Wanneer je besluit een verhuisbedrijf in te huren voor jouw verhuizing dan is het belangrijk dat dit een betrouwbaar bedrijf is. Dit omdat zij al jouw spullen in handen krijgen op die dag, van meubels tot misschien wel sieraden. Een betrouwbaar bedrijf kun je gewoon hun gang laten gaan. Wanneer je niet volledig op je gemak bent met je verhuizers zal het ook een lange dag worden. Budget Verhuisservice heeft als verhuisbedrijf dit NIWO certificaat. Zie hier hoe zij een verhuizing als dat van jou aanpakken op een snelle en efficiënte manier. Wanneer je zeker wilt weten dat jij je op je gemak voelt met onze verhuizers, kunnen we eerst een korte afspraak inplannen. Vervolgens kun jij de offerte aanvragen en spreken we de belangrijkste punten af voor jouw verhuizing.