Welke tekst zetten kersverse ouders tegenwoordig op hun geboortekaartje? En welke geboortekaartjes zijn momenteel helemaal in? We zetten het voor je op een rijtje.

Hippe geboortekaartjes

Wat je tegenwoordig heel veel ziet, zijn enkelzijdige geboortekaartjes. Dit zijn geboortekaartjes die je niet kunt dubbelklappen maar alleen uit een voor- en achterzijde bestaan. Deze kun je eenvoudig aan de koelkast hangen of ergens tegenaan zetten en zo tentoonstellen.

Welke tekst op een geboortekaartje?

Omdat op een enkelzijdig kaartje wat minder plek is voor tekst, zien we dat ouders vaak wat minder tekst neerzetten. Natuurlijk staan de naam en de geboortedatum van het kindje op de kaart, evenals de naam van de ouders. Als er plek is voor een gedichtje kun je die ook op je geboortekaartje zetten, maar vaak volstaat een mooie zin als ‘You are so loved’, ‘We love you to the moon and back’, ‘Welkom lief kleintje’ of ‘Lief klein groot geluk’. Vroeger werden standaard het gewicht, de lengte en de geboortetijd op het kaartje vermeld, maar ook dat gebeurt steeds minder. Ook kun je ervoor kiezen aan te geven wanneer moeder en baby rusten, maar dit is natuurlijk geen must.

De stijl van geboortekaartjes verandert door de jaren heen. Zo zagen we enkele jaren geleden veel geboortekaartjes met vlakken of een krijtbordachtergrond, maar dit komt momenteel bijna niet meer voor. Wil je nu een hip geboortekaartje versturen, dan ga je voor een jungle-thema, een minimalistisch kaartje of voor een geboortekaartje met botanische elementen. Qua materiaal kun je tegenwoordig veel meer variëren dan vroeger: geboortekaartjes worden niet alleen meer op papier gedrukt, maar ook op dik karton, kraft en zelfs op echt hout! Dit kun je dan weer combineren met rechte of ronde hoeken. Zo maak je het geboortekaartje helemaal uniek en naar jouw wensen.

Lees ook: Je huis een nieuwe look met muurstickers