Denk eens terug aan toen je klein was. Wat was toen hetgeen waar je maanden naar uit kon kijken? Waar je niet over uitgepraat raakte? Je verjaardag natuurlijk. Jarig zijn is magisch voor kinderen. Wéér een jaartje ouder worden, misschien meer dingen mogen, in de middelpunt van belangstelling staan, taart eten en genieten van familie en vrienden.

Die magie verdwijnt een beetje zodra je ouder wordt. Wanneer je echter zelf kinderen krijgt, komt die magie langzaam weer terug. Je ziet de wereld plotseling door de ogen van je kind. En dat maakt die verjaardagen extra speciaal. Dit neemt niet weg dat een kinderverjaardag ook absoluut aanpoten is. Wil jij dit jaar iets minder stress ervaren en echt van een relaxte kinderverjaardag genieten? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Niet maken, maar kopen

Natuurlijk wil je graag iets speciaals doen voor je kind. Zoals het bakken van een eigen taart. Dit zorgt echter wel voor heel veel extra stress en het is erg tijdsintensief. Waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken als je ook voor een gemakkelijke uitweg kunt kiezen? Kies bijvoorbeeld voor foto gebakjes bestellen. Dit zijn kant en klare gebakjes met een leuke foto om uit te delen. Leuk om te serveren aan de gasten en het ideale formaat voor de kinderen. Daar zal je kind ontzettend blij van worden en het scheelt jou een heleboel extra werk.

Maak het niet te groot en ingewikkeld

Is je kind nog relatief jong en ervaart het veel stress door de aankomende verjaardag? Dan is het goed om het zo rustig mogelijk te houden. Ga niet een al te groots en ingewikkeld feest geven. Dat hoeft ook helemaal niet. De meeste kinderen vinden het al heerlijk als opa en oma komen er een vriendje mag blijven spelen.

Ga je voor het eerst een kinderfeestje organiseren? Denk dan ook niet te moeilijk. Zeker niet bij kinderen in de kleuterleeftijd. Zij vinden het al heerlijk om lekker met elkaar spelletjes te doen. Wil je echt die rommel niet in huis? Dan is een indoor speeltuin ook altijd een prima oplossing. Jullie kunnen lekker een kopje koffie drinken en de kinderen vermaken zich wel. En beter nog: na afloop hoef je geen rommel op te ruimen.

Vraag om hulp

Merk je dat de stress je wat te veel wordt? Vraag dan gerust om hulp van buitenaf. Er zijn vast opa’s en oma’s die graag willen helpen bij het treffen van voorbereidingen of op het feest zelf. Wees je ervan bewust dat het voor jezelf ook leuk moet zijn. De verjaardag van je kind is toch elk jaar weer een mijlpaal. Het moment om terug te kijken op wat je kind het afgelopen jaar heeft geleerd. Hoe zeer het gegroeid is. Zowel mentaal als lichamelijk. Dus neem gerust een stap terug en vraag om hulp. Als ouders hoef je een verjaardag echt niet alleen te doen. En zie je een verjaardag thuis echt niet zitten? Vier het dan op locatie. Maak het jezelf echt zo gemakkelijk mogelijk.