In tijden waarin het nog soms moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen kan besparen op verschillende zaken erg handig zijn. Misschien wil je dit jaar wat geld opzij kunnen houden voor het verbouwen van je woning of het maken van een leuke vakantie. Maar hoe spaar je geld zonder al te veel op te geven? We geven je alvast enkele tips om te besparen op je smartphone. 

Vermijd het kopen van de nieuwste apparaten

De gemakkelijkste manier om enorm veel geld op een smartphone te besparen, is door niet het nieuwste model te kopen zodra het wordt uitgebracht. Telkens wanneer er nieuwe modellen worden uitgebracht, komen modellen van de vorige generatie beschikbaar tegen veel lagere prijzen. Wil je toch een laatste nieuw model? Dan kan je misschien een Samsung S23 Ultra kopen via een afbetaling. Dit zorgt ervoor dat je geen groot bedrag in een keer moet neertellen.

De nieuwe Samsung S23 Ultra

Het toestel heeft een prachtig 6,8-inch OLED-scherm met een resolutie van 3200×1440 pixels. Het beeldscherm biedt een helderheid van 1500 nits en ondersteunt HDR10+. De Samsung Galaxy S23 Ultra wordt aangedreven door een snelle octa-core processor met 12GB RAM en heeft 512GB interne opslag. Daarnaast heeft het toestel een krachtige batterij van 5000mAh, zodat je de hele dag kunt werken en spelen zonder je zorgen te hoeven maken over de levensduur van de batterij.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Samsung Galaxy S23 Ultra is de camera. Het toestel heeft een quad-camera aan de achterzijde, met een 108-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel groothoeklens, een 10-megapixel telefoto- en een 3D ToF-sensor. Hierdoor kun je verbluffende foto’s en video’s maken, ongeacht de situatie. Daarnaast heeft de Galaxy S23 Ultra een 40-megapixel selfiecamera, zodat je altijd de beste selfies kunt maken.

Verkoop je oude telefoon

Wat doe je met je oude telefoon nadat je hebt geüpgraded naar een nieuw model? Heb je oude telefoons die rondslingeren en niet worden gebruikt? Je oude telefoon kan nog steeds veel waarde hebben, en als je hem verkoopt of inruilt, kan dit helpen om een ​​deel van de kosten van de nieuwe telefoon te compenseren.

Betaal niet voor functies die je niet nodig hebt

Het is gemakkelijk om afgeleid te worden door alle functies van de nieuwste telefoons, maar laat dat je beslissing niet beïnvloeden. De waarheid is dat je de meeste van deze functies waarschijnlijk toch niet zult gebruiken. Overweeg de functies en functionaliteit die je echt nodig heeft (en die je ook daadwerkelijk zult gebruiken) en probeer een betaalbare telefoon te vinden die aan je behoeften voldoet.

Overweeg een gebruikte of refurbished telefoon te kopen

Als je bereid bent een gebruikte of refurbished telefoon te kopen, kun je veel geld besparen. Het is duidelijk dat gebruikte telefoons meestal van een vorige generatie smartphones zijn, maar je kunt vaak refurbished modellen van een vrij recente smartphone kopen. Als je kiest voor een gebruikte telefoon van een vorige generatie, krijg je de maximale besparing.

Kies niet voor Apple

Trouwe Apple-klanten krijgen veel technologie voor hun geld. Maar Apple-fangirls en -boys lopen de goedkope modellen van andere bedrijven mis. En aangezien Apple zijn software eigendom houdt, kunnen zijn concurrenten het niet gebruiken om concurrerende producten tegen lagere prijzen te verkopen. Vaak vind je bij de concurrentie ook goedkopere modellen

Vraag om een ​​betere prijs

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, ga er dan niet zomaar van uit dat je de aangegeven prijs moet betalen. Ga naar de winkel en praat met een verkoper om te zien of je de activerings- of upgradekosten kwijtgescholden kunt krijgen.. Als je al lang klant bent, breng dat dan zeker ter sprake om te zien of je een loyaliteitskorting kunt scoren.

En vind je een mooie aanbieding van een concurrent, vraag dan aan je huidige provider of zij die kunnen evenaren. Gebruik elke onderhandelingspositie die je hebt. Het kan nooit kwaad om een ​​betere deal te vragen.