Zit jij in een ingewikkeld project op het gebied van inrichting van een nieuwe ruimte, waar je niet helemaal uitkomt? Dan kan het slim zijn om hulp in te schakelen. Projectinrichting vindt namelijk op veel verschillende manieren plaats, ook op manieren die jij misschien zelf helemaal niet zou verwachten. In deze blog geven we je drie manieren van de inrichting van een project, die door een specialist uitgevoerd kunnen worden. Get inspired!

1. Kantoren

De meest voor de hand liggende, maar ook de meest populaire optie van projectinrichting, is de inrichting van kantoren. Voor kantoren is het belangrijk dat een ruimte voor een hoge werkefficiëntie zorgt. Dit doe je door inspirerende kleuren af te wisselen met rust. Ook is een natuurlijke lichtinval belangrijk: het is bewezen dat mensen hierdoor beter functioneren. Wanneer jij hulp krijgt van een specialist op het gebied van projectinrichting, zullen zij ook je huisstijl intact houden en deze op subtiele wijze laten terugkeren in je kantoor. Zo heb je een kantoor waar je personeel graag naar toe gaat! 

2. Scholen

Het klinkt misschien verrassend, maar er is niet heel veel verschil tussen de inrichting van een school en die van een kantoor: beiden dienen inspirerende ruimtes te zijn, waar weinig afleiding plaats kan vinden en waar geconcentreerd gewerkt moet worden. Natuurlijk zijn er wel verschillen: op scholen moet in de meeste gevallen ruimte zijn voor een stuk meer mensen. Ook dient er ruimte te worden gereserveerd voor een grote groep pauzerende mensen; iets wat op kantoren in mindere mate het geval is.

3. Hotelkamers

Een compleet andere tak van projectinrichting, zijn hotelkamers. Hotels hebben vaak een assortiment met verschillende soorten kamers, maar de inrichting van deze kamers zijn vaak erg vergelijkbaar: de één is alleen wat luxueuzer. Bij hotelkamers ligt de nadruk van de inrichting voornamelijk op sfeer en comfort: het is belangrijk dat gasten hierin kunnen verblijven als ze willen. Natuurlijk is het bed een belangrijk onderdeel, maar de inrichting van een badkamer, de plaatsing van ramen en verdere toevoegingen zijn ook erg belangrijk.

Advies nodig?

Heb jij advies nodig op één van deze gebieden, of ben je benieuwd of jij ook in aanmerking komt met een ander project? Neem eens een kijkje op de website van Kato! Deze specialisten helpen jou graag met wat voor soort projectinrichting dan ook en weten alles over wat er nodig is om jou projectinrichting te doen slagen. Ervaar het zelf!