Wanneer er sprake is van een aanstaand ouderschap, moeten de ouders een babynaam bedenken. Dit kan wellicht lastig lijken. Maar er zijn tegenwoordig online verschillende naamlijsten te vinden. Je kunt zo gemakkelijk inspiratie opdoen voor een babynaam die past binnen jullie gezin. Er zijn iedere paar jaar weer andere jongens- en meisjesnamen populair in Nederland. Welke (momenteel populaire) babynamen spreken jullie aan?

Jongensnaamtrends door de jaren heen

Zoals gezegd veranderen de naamtrends door de jaren heen. Waar bijvoorbeeld de namen Jan en Piet vroeger de jongensnaamlijsten domineerden, is dat tegenwoordig anders. Deze veranderingen zie je ook terug als je naar de namen per generatie kijkt. In de oudere generaties uit de jaren vijftig zie je de namen Piet en Jan veel terugkomen. Maar deze namen worden tegenwoordig nagenoeg nooit meer gegeven. Naamtrends komen en gaan. Ben je nieuwsgierig naar de huidige naamtrends? Wil je weten of de door jullie bedachte jongens namen veelvoorkomend zijn in Nederland? Dan kun je hiervoor de naamlijsten raadplegen. Je zult hier zien welke namen in het afgelopen jaar populair waren. Ook kun je álle jongensnamen op volgorde van het alfabet bekijken. Ontdek welke leuke jongensnamen er allemaal zijn!

Veel gekozen namen voor meisjes

Ook voor meisjesnamen geldt dat er door de jaren heen diverse naamtrends zijn. Ben je nieuwsgierig welke meisjesnamen er op het moment het meest populair zijn? Bekijk dan de meisjesnamen top 100. Zoals de terminologie al prijsgeeft, vind je in deze lijst de honderd populairste meisjesnamen van het moment. Meisjesnamen die momenteel veel gekozen worden zijn bijvoorbeeld Emma en Olivia. Maar ook afgeleiden hiervan zoals Liv en Liva zijn populair. Ben je op zoek naar een meisjesnaam voor jouw kindje? Of ben je simpelweg geïnteresseerd in de naamtrends die er in Nederland zijn? Raadpleeg dan vooral deze meisjesnamenlijst en ontdek voor welke meisjesnamen er vaak wordt gekozen. 

Naamkeuze voor jezelf vereenvoudigen

Ben jij momenteel op zoek naar een babynaam voor jouw kindje? Dan is het grote naamkeuzeaanbod wellicht overweldigend. Je wilt een mooie naam voor jouw kindje kiezen. En deze serieuze keuze is vaak lastiger dan het vooraf lijkt. Gelukkig kun je de naamkeuze voor jezelf vereenvoudigen. Hoe je dit doet? Door bepaalde stappen te doorlopen. Ga bijvoorbeeld na of er veel verschillende schrijfwijzen voor de betreffende naam zijn. Dit kan ervoor zorgen dat jouw kind zijn of haar naam vaak moet corrigeren. En bekijk ook of de naam past bij de achternaam. Deze relatief simpele aspecten kunnen de uiteindelijke naamkeuze makkelijker maken. Welke naam krijgt jouw kindje?