Bij het online bestellen van parfum wordt het lezen van de omschrijving een stuk belangrijker. Als je een geur online wilt kopen kan je aan de beschrijving zien wat voor soort geur het is. Op het moment dat je weet waar je eigen voorkeuren liggen, kom je met de omschrijving eenvoudiger tot de parfum die bij jou past.
Ga je parfum online bestellen? Dan raden we aan om de volgende eigenschappen van een geur goed te kennen. Let bijvoorbeeld op geurtype, geurnoten en het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette.

Verschillende geurtypes

Als je online parfum gaat bestellen, is het essentieel om te letten op de geursoorten van de parfum. De parfum soorten zeggen iets over de manier waarop de geur ruikt. Parfums zijn over het algemeen in te delen in 4 categorieën: bloemige geuren, houtgeuren, oriëntaalse geuren en frisse geuren. In de online beschrijving van de parfum kun je vinden bij welke categorie de geur het meest past. Dat zie je bijvoorbeeld aan de ingrediënten. 

Met een bloemige geur haal je een vrouwelijke zachte geur in huis en met een houtgeur een wat diepere natuurlijke geur. Oriëntaalse geuren staan juist weer bekend om het krachtige en kruidige karakter. En houd je meer van citrusnoten, fruitige parfums of licht aromatische tonen? Dan kom je bij de frisse categorie uit.

De geurnoten van parfum

Nu je weet welke typen geuren er zijn, kun je gaan kijken naar de geurnoten. Die kom je in de omschrijving vaak tegen. Er worden 3 soorten geurnoten onderscheiden: topnoten, basisnoten en hartnoten. Het verschil zit hem erin hoe lang de geur blijft hangen en hoe erg een geur eruit springt. 

Zo blijft een topnoot 1 a 2 uur aan, is dat bij hartnoten 4 tot 5 uur en bij basisnoten nog langer. Basisnoten zeggen dus het meest over de geur die de parfum echt voor een langere duur heeft. Dat is iets om op te letten.

Eau de Parfum en Eau de Toilette: het verschil

Ten derde is het bij het online bestellen van parfum goed om het verschil tussen een eau de parfum en een eau de toilette te weten. Bij een eau de parfum is de parfum sterker geconcentreerd. Er zit een hoger percentage aan parfum oliën in de parfum. Dat zijn dan ook vaak de wat krachtigere geuren die lang blijven hangen. 

Bij eau de toilette is die concentratie van oliën minder. Denk aan een concentratie van ongeveer 10 procent. De eau de toilette geuren zijn over het algemeen wat subtieler en blijven net iets minder lang zitten.