Kleren maken de man (of vrouw) aldus het gezegde, maar sieraden maken je ‘look’ helemaal af. Ben jij ook verzot op oorbellen, ringen, kettinkjes en armbanden om je outfit mee te completeren, dan is dit artikel voor jou interessant. Finaste is namelijk een online winkel met een onvoorstelbaar ruim assortiment aan sieraden: zilveren en gouden oorbellen, graveerbare sieraden, ringen, enkelbandjes, horloges, je kunt het zo gek niet bedenken of Finaste heeft het. Alle sieraden zijn nikkelvrij en voor het overgrote deel van roestvrij staal. Wat ook erg prettig is, is de prijs van deze juwelen. Ze zijn goed betaalbaar en worden toch overwegend in Nederland geproduceerd!

Voor elke stijl een bijpassende ketting

Neem bijvoorbeeld de keuze die je hebt in kettingen: graveerbare kettingen, fijne kettingen, kettingen met een hangertje, Initial kettingen, schakelkettingen, lange kettingen, basiskettingen, mannenkettingen, choker kettingen, gouden kettingen en zilveren kettingen. Je kunt echt voor elke gelegenheid een sieraad vinden dat je schoonheid nog beter laat uitkomen. Voor zulke juwelen wil je natuurlijk goed zorgen, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Hier volgen een paar tips om je daarbij te helpen.

Tips om je sieraden in topconditie te houden

Zorg op de eerste plaats voor een opbergdoos met een zachte ondergrond, zodat er geen krassen op je sieraden komen. Let er ook op dat de versieringen elkaar niet raken en dat ze – in het geval van armbanden en kettinkjes – dicht zitten, zodat ze makkelijk te pakken zijn en bedeltjes niet kwijtraken. Doe je sieraden op de tweede plaats af voordat je gaat slapen en doe ze ‘s ochtends pas weer om nadat je gedoucht hebt en aangekleed bent en je make-up op hebt gedaan. Op die manier komen je sieraden het minst in contact met stoffen die ze kunnen aantasten en die bijvoorbeeld in doucheproducten of gezichtscr√®mes zitten.

Verwijder ze ook steeds voordat je gaat sporten: in je zweet zitten stoffen die slecht zijn voor je sieraden en waardoor ze verkleuren. Bovendien is er een risico dat je blijft haken en dat je je verwondt of dat je ring, ketting, armband of oorbellen verbuigen of zelfs helemaal stuk gaan. Daarnaast slijten ze sneller door ze tijdens het sporten om te houden. Maak je sieraden ten slotte regelmatig schoon door ze in een sopje van warm water met wat afwasmiddel te weken te leggen, en daarna met een zachte tandenborstel schoon te poetsen. Als je ze daarna met een droge, zachte doek droogwrijft, zijn ze weer helemaal fris en blinken ze als nooit tevoren. Bij zilveren sieraden zonder edelstenen kun je indien nodig ook nog een badje zilverdip overwegen, als ‘finishing touch’.

Op zoek naar de leukste lifestyle verhalen? Neem dan eens een kijkje op Lovethat.nl.