Waar ga je heen als je op zoek bent naar het beste vlees? Dat met zorg is behandeld, waar echt mensenwerk aan te pas is gekomen? Waarbij je een duidelijke uitleg kunt krijgen over de herkomst ervan, maar ook goede tips over hoe je het vlees het best kunt bereiden? Waar kun je terecht als je eens op zoek bent naar iets anders, iets bijzonders als wagyu vlees of grote stukken vlees die perfect zijn voor op de BBQ? In alle gevallen is het antwoord simpel: de slager. Hier vind je het allemaal, van het goede advies tot het bijzondere vlees, maar kun je ook gewoon terecht voor het dagelijkse vlees dat wat minder bijzonder is. Maar wat doe je als er bij jou in de buurt geen slager is, of wanneer je geen tijd hebt om naast de supermarkt ook nog bij andere winkels langs te gaan voor je boodschappen? In dat geval kan de online slager vast en zeker iets voor je betekenen.

We kiezen steeds vaker voor persoonlijk advies

Lange tijd liepen we ze een beetje voorbij, de speciaalzaken. We waren blij met de supermarkt, waar we alles onder één dak vonden. Geen aparte winkels meer voor ieder soort product dat we zochten, dat vonden we maar ouderwets. Nee hoor, gemak dient de mens, en dat gemak, dat vonden we in de supermarkt.

Tegenwoordig is er steeds meer een tegenbeweging te zien. Helaas verdwijnen er steeds meer speciaalzaken uit ons straatbeeld, en juist nu ze verdwijnen merken we pas hoe graag we er eigenlijk kwamen. Hoe fijn het was om goed advies te krijgen, maar ook om wat meer keuze te hebben. Supermarkten hebben weliswaar enorme assortimenten, als het om vlees gaat is het toch vaak meer van hetzelfde, en weinig bijzonders. En dus gaan we weer steeds vaker op zoek naar goede adresjes waar we juist minder van hetzelfde vinden, en waar we terecht kunnen voor producten met een verhaal, die je niet zomaar overal kunt kopen. En vinden we die adresjes niet in de buurt, dan bezoeken we ze gewoon op internet.

De slager kun je ook online bezoeken

Is er bij jou geen goede slager in de buurt, of heb je eigenlijk te weinig tijd om er regelmatig langs te gaan? Dan kun je hem ook gewoon op internet bezoeken en zelfs om advies vragen. Een goede online slager heeft een groot assortiment, biedt zowel alledaags als bijzonder vlees aan en kan over ieder stuk vlees goed vertellen wat de herkomst is, maar ook hoe je het moet bereiden. Precies zoals je van een slager zou verwachten! Je bestelling komt netjes, diepgevroren, naar je toe op een moment dat jou uitkomt, zodat je wanneer je het maar wilt met een goeds stuk vlees aan de gang kunt.