Vloeren zijn er in alle soorten en maten. Vaak merk je pas hoe groot het aanbod is, als je hiermee aan de slag gaat. Iedere vloer heeft zo zijn eigen karakter en geeft een andere sfeer aan een woning. Juist daarom is het van belang om goed te overwegen waar je naar op zoek bent en welke stijl hier het best bij aansluit. Een parketvloer is verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en patronen. We zetten de mogelijkheden van parket op kort op een rij. 

De uitstraling van een parketvloer

Een parketvloer is opgebouwd uit diverse houtlagen, ook wel lamellen genoemd. Anders dan massief houten planken bestaat parket dus uit verschillende houtsoorten. Dit zorgt ervoor dat de vloer gecombineerd kan worden met een verwarmingssysteem, wat niet mogelijk is met een massief houten vloer. De lamellen zorgen er namelijk voor dat het hout niet kan krimpen of uitzetten. Maar: een groot voordeel van parket is dat wél de uitstraling van een houten planken vloer gecreëerd kan worden. Hierdoor profiteer je dus van de voordelen van een parketvloer, maar ontvang je de warmte en sfeer van een houten vloer. Een fijne combinatie dus. 

Lamelparket voor ieder interieur

Een vloer vormt de basis voor een interieur in huis. Het is daarom altijd belangrijk dat jouw vloer matcht met de uitstraling die je wilt creëren. Heb je een stoere inrichting, zorg dan dat jouw lamelparket hierop aansluit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rustieke look, waarbij er grote noesten in het hout aanwezig zijn. Wil je de vloer in huis juist wat rustiger houden, zodat deze niet de boventoon voert? Ook dit is mogelijk bij parket vloeren. Neem eens een kijkje op https://floorlife.nl/collectie/parket/ om te zien wat voor mogelijkheden er zijn. 

Authentieke visgraat vloer van parket

Een visgraat vloer is enorm populair en komt steeds vaker terug in woningen. Vaak wordt hier gekozen voor pvc of laminaat, maar het origine van visgraat ligt bij een parketvloer. Parket zorgt voor een rustieke en natuurlijke uitstraling en brengt het authentieke gevoel nog sterker over. Ben jij op zoek naar een warme basisvloer voor jouw interieur? Kies dan voor visgraat parket.

Duurzame oplossing in huis

Parket is een duurzame vloer in huis die vaak voor jaren meegaat. Het is een investering die je vaak maar een keer hoeft te doen, mits de vloer goed onderhouden wordt. Het schoonmaken van een parketvloer kan gemakkelijk met natuurzeep. Hierdoor behoud je de natuurlijke uitstraling van de vloer. Verder is het werkje zo gepiept: met een stofzuiger en dweil is parket eenvoudig te reinigen. 

Parket als rode draad door je woning

Een grote fout in het interieur van een woning is door veel verschillende vloeren aan te leggen. Door één type vloer te kiezen, zorg je dat de kamers in huis goed op elkaar aansluiten. Je creëert als het ware één geheel, waardoor er een rustige, strakke uitstraling in je woning ontstaat. Wist je dat parket zelfs op je trap te leggen valt? Bij Floorlife kunnen ze dit eenvoudig voor jou installeren!