Op afstand werken is de laatste jaren enorm populair geworden. Natuurlijk heeft de coronapandemie hier flink aan bijgedragen. Maar zeker onder jongeren is op afstand werken heel normaal. Zij vinden hun werk-privébalans ontzettend belangrijk. In dit artikel lees je alles over het op afstand werken.

Virtueel kantoor

Werk je veel op afstand, maar wil je wel een zakelijk adres hebben waar je klanten en post kunt ontvangen? Dan is een virtueel wellicht iets voor jou. Je hebt dan een kantoor, zonder een kantoor te hebben. Klinkt onlogisch, maar het werkt heel goed! Je hoeft niet iedere dag fysiek aanwezig te zijn, maar mocht je toch een fysieke vergadering willen plannen, dan heb je altijd een kantoorruimte tot je beschikking. Bovendien staat het een stuk professioneler als je gewoon een zakelijk adres onder je visitekaartjes kunt zetten en post kunt ontvangen. Bovendien zijn virtuele kantoorruimtes een stuk goedkoper in de maandelijkse huurkosten dan een fysiek kantoor. Omdat al je bestanden en gegevens veilig in een Cloud worden opgeslagen, kun je overal werken. Dit maakt je heel erg flexibel. Je hebt deze kantoren overal zitten, van een virtueel kantoor Amsterdam tot in Eindhoven. 

Vergaderruimtes huren

Wil je toch wat vaker op een fysieke locatie een vergadering plannen? Er zijn heel veel vergaderruimtes die je kunt huren. Niet alleen in traditionele kantoorgebouwen, maar bijvoorbeeld ook in hotels worden ruimtes verhuurd als vergaderruimte. Ontvang je internationale gasten? Dan is een vergaderruimte huren Amsterdam wellicht een optie, vanwege de internationale allure van de stad. Dankzij de mogelijkheid om overal een vergaderruimte te kunnen huren, ben je flexibel in je werk en meetings. Dit maakt het werken op afstand goed te doen. 

Thuiskantoor

Natuurlijk kunnen we een goed thuiskantoor niet vergeten om op afstand te kunnen werken. Werken vanuit huis biedt veel mogelijkheden. Je hoeft niet in de file te staan, je kunt tussendoor een kleine boodschap doen en je hoeft geen oppas te vinden voor je kinderen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je sneller gestoord wordt thuis en op het einde van de dag minder gedaan hebt dan dat je zou willen. Een goed thuiskantoor is dan ook afsluitbaar; liefst een aparte kamer in je huis waar je niet snel gestoord wordt door een hond of kind. Het is belangrijk dat jij je er comfortabel kan werken, dus een goede bureaustoel en fijn bureau is van belang. Ook een opgeruimd thuiskantoor werkt het prettigste, omdat je dan niet zo wordt afgeleid door allerlei papieren en andere rommel. Daarbij ziet de achtergrond er dan ook professioneel uit als je een online vergaderring hebt. Tenslotte is het belangrijk dat je je thuiskantoor naar iedere gewenste temperatuur kan krijgen.