Gefeliciteerd! Jouw grote dag om de liefde te vieren staat voor de deur: jij gaat trouwen! Nu is het natuurlijk de hoogste tijd om een mooie trouwjurk uit te zoeken. Tegenwoordig is het aanbod gigantisch en er zijn zoveel prachtige trouwjurken. Denk maar eens aan een herve paris trouwjurk. Goed, hoe kies je dan uit wat bij jouw figuur perfect past? In dit artikel leggen we het je uit. Laat je inspireren!

Trouwjurken voor een appelvormig figuur

Een appelfiguur betekent dat je heupen net zo breed zijn als je schouders. Je hebt vaak een minder gedefinieerde taille, met mooie lange benen. Voor dit type figuur kun je het beste kiezen voor een A-lijn trouwjurk. of een empire trouwjurk met een split is. Beiden zijn prachtig om jouw mooie buste of benen te benadrukken.

een zandloper figuur

Heb jij een volle boezem, smalle taille en wel heupen? Dan heb je de zegen van een zandloperfiguur. Jij kunt eigenlijk elke jurk wel goed hebben. Ook een strapless jurk of een jurk met een goed decolleté passen bij je figuur. Tot slot is een fishtail of een fit and flare trouwjurk ook beeldig. Ga los!

Trouwjurken voor een peervormig figuur

Een peervormig figuur herken je aan smalle schouders en een prachtig stel heupen. Voor jou zijn A-lijn trouwjurken perfect. Wil je liever wat anders? Dan kun je ook kiezen voor een prinsessenjurk. Hier wordt in beiden de nadruk gelegd op jouw smalle taille en een wijdere rok.

Trouwjurken voor een recht figuur

Wanneer je schouders, taille en heupen ongeveer in één lijn zitten, spreken we van een recht figuur. Subtiele rondingen zijn bij jou aanwezig, maar daar mag je met je trouwjurk lekker veel aandacht op richten. Een A-lijn trouwjurk met een lage taille is daarom perfect voor jou. Het lijfje loopt net wat langer door dan bij een normale A-lijn trouwjurk. Zo kun je je taille wat meer laten zien.