Veel mensen ervaren het gemak van online shoppen en kopen daarom regelmatig producten via een webshop. De producten moeten vervolgens worden thuisbezorgd bij de klant. Het is belangrijk dat deze onbeschadigd worden geleverd. Je moet daarom goed nadenken over het gebruik van het verpakkingsmateriaal. Vraag jij je af hoe je jouw producten het best kunt verpakken om beschadiging tijdens verzending te voorkomen? Wij geven vier tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter!

1. Kies het juiste formaat

Het is belangrijk om het juiste formaat te kiezen voor een verzenddoos. Een te grote doos kan er namelijk voor zorgen dat jouw product gaat schuiven. Hierdoor kan het onnodig worden beschadigd. Daarnaast heeft een te grote doos ook een ander nadeel. De transportkosten worden dan namelijk vaak hoger. Kies daarom voor een verpakkingsformaat dat zo strak mogelijk om het product heen zit.

2. Gebruik een sterke verpakking

Een verpakking mag niet kapot gaan tijdens de verzending. Het is daarom belangrijk dat je gebruik maakt van een sterke verpakking. Voor zware producten moet je bijvoorbeeld gebruik maken van een sterke doos die het gewicht van het product kan dragen. Wanneer pakketten worden verzonden, worden er vaak veel op elkaar gestapeld. De verpakking moet dus ook bestendig zijn tegen het zware gewicht dat mogelijk bovenop de doos terecht komt. 

3. Hergebruik niet te vaak dezelfde doos

Steeds meer bedrijven focussen zich op duurzaamheid bij het verzenden van hun producten. Het hergebruiken van verpakkingen is hier een onderdeel van. Het is natuurlijk goed om verpakkingen te hergebruiken, maar doe dit niet te vaak. Na elk gebruik wordt namelijk de kracht van de doos verminderd. 

4. Maak gebruik van opvulmateriaal

Houd je loze ruimte over in de doos? Vul deze dan op met opvulmateriaal. Op deze manier zorg je ervoor dat het product niet kan verschuiven in de verpakking. Je hebt de keuze uit verschillende opvulmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan opvulpapier, papiersnippers en opvulchips. 

Producten onbeschadigd leveren met het verpakkingsmateriaal van Rotimshop

Ben jij op zoek naar verpakkingsmateriaal dat ervoor zorgt dat jouw producten onbeschadigd worden geleverd bij de klant? Neem dan eens een kijkje op Rotimshop.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan verschillende verzendverpakkingen. Daarnaast ben je hier ook aan het juiste adres voor verschillende opvulmaterialen. Vraag jij je af welke verzendverpakking jij het best kunt gebruiken voor jouw product? Laat je dan adviseren door één van de verpakkingsspecialisten.