Bijna iedereen maak je blij met een lekker kopje koffie en dat is niet verwonderlijk. Het genieten begint natuurlijk al met de heerlijke aroma’s. Niets zo lekker als de geur van verse koffie. Daarnaast is koffie een prachtig natuurproduct, boordevol antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de pure smaak. Waar we het vroeger moesten doen met een klassieke kop zwarte koffie, hebben we tegenwoordig de keuze uit tal van verschillende soorten. Stuk voor stuk worden die gekenmerkt door hun eigen aroma’s en smaken. Als je thuis of op het werk een goede machine voor handen hebt, kun je die tegenwoordig eenvoudig zelf maken met je favoriete koffiecups die je snel en eenvoudig online bestelt bij De Koffiejongens.  

Ben jij een koffieliefhebber pur sang en wil je graag nieuwe smaken ontdekken? Lees dan vooral nog even verder, want in dit artikel maak je kennis met allerlei wetenswaardigheden over espresso, lungo en ristretto. Hiermee kun jij keer op keer van een nieuwe smaakbeleving genieten. 

Koffie met een rijke afdronk

De koffiesoort lungo dankt zijn naam aan de tijd die nodig is om hem te maken. Want lungo betekent in het Italiaans lang. Deze koffiesoort kun je zien als een lange espresso. Bij het bereiden van een lungo gebruik je meer water, maar wel dezelfde hoeveelheid koffie als bij een espresso. Omdat de bereidingstijd langer is, heeft de koffie veel tijd om zijn smaak aan het water mee te geven. Daarom heeft de lungo toch een rijke afdronk. De lungo is een echte allemansvriend die je de hele dag door kunt drinken. 

Grootse smaak 

Espresso is afkomstig uit Italië en dankt zijn naam aan de bereidingswijze. Want espresso is het Latijnse woord voor uitpersen. Bij een klassieke espresso wordt de koffie onder hoge druk geperst. Zo ontstaat een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie met een intense smaak. Hoewel het kleinere formaat van een espresso misschien anders doet vermoeden, is de smaak van een goede espresso groots. Het verbaast je daarom vast niet dat als Italianen een caffè bestellen, ze op een espresso doelen. Ook in Nederland is het kleine en krachtige kopje koffie niet meer weg te denken. 

Italiaans voor beperkt

De ristretto wint onder koffieliefhebbers steeds meer terrein. Ristretto is het Italiaanse woord voor beperkt. Het betreft een kopje koffie dat nog kleiner is dan een espresso en het wordt gekenmerkt door de intense, volle smaak. Een ristretto wordt bereid met dezelfde hoeveelheid (of eventueel iets meer) koffie als die van een espresso, maar is sterker van smaak. Dat komt door de kleinere hoeveelheid water. De ristretto wordt vaak geserveerd in een espressokopje en zorgt voor een heerlijk opkikkertje, bijvoorbeeld na een uitgebreid diner. 

Smaakvolle variatie van koffiecups

Kun je de geur van jouw favoriete koffie al bijna ruiken? Begin dan snel met het maken van je mise en place. Zet je Nespresso-apparaat klaar en selecteer je favoriete koffiesoorten. Wist je dat Nespresso cups bestellen online tegenwoordig een fluitje van een cent is? Kijk maar eens in de webshop van De Koffiejongens. Daar vind je een smaakvolle variatie van cups die geschikt zijn voor Nespresso-apparaten. Deze koffiecups variëren van ristretto cups en espresso cups tot lungo cups. Deze Nespresso-cups zijn 100% biologisch afbreekbaar en dat maakt dat je kopje koffie nóg lekkerder smaakt. Door je te abonneren op een pakket koffiecups dat goed bij je past, grijp je bovendien nooit mis. Loopt het water jou ook al in de mond?