Wil je het magazijn inrichten dat bij jouw winkel hoort? Het magazijn is net zo belangrijk als de winkel die je klanten zien. Veiligheid en efficiëntie zijn hiervoor erg belangrijk, maar het kan zijn dat je een lager budget hebt om je magazijn in te richten. Ook met een lager budget kun je een magazijn optimaal inrichten op een veilige en efficiënte manier. Wij vertellen je meer.

Bedenk goed wat je echt nodig hebt

Goede financiële beslissingen beginnen bij het bepalen wat je nodig hebt. Wanneer je een budget hebt, dan is het juist verstandig om je te beperken tot de meest belangrijke zaken. Op die manier zul je niet snel te veel uitgeven aan zaken die later niet belangrijk blijken te zijn. Het belangrijkste bij magazijninrichting is waarschijnlijk de keuze in stellingen. Er zijn namelijk verschillende soorten stellingen om uit te kiezen: grootvakstellingen, legbordstellingen, palletstellingen, draagarmstellingen, etcetera. Het is hiervoor ook belangrijk om je goed in te lezen over welke soort stelling bij jouw winkel of branche past.

Kies voor gebruikt materiaal

Wanneer je allerlei stellingen nieuw koopt, zit hier vaak een hoger prijskaartje aan vast. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden, die vaak minder duur zijn en daardoor beter bij een lager budget passen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar gebruikte stellingen, zoals een gebruikte palletstelling, grootvakstelling of legbordstelling. Wanneer je deze bij Begra bestelt, dan weet je bovendien zeker dat je een gebruikte stelling van goede kwaliteit hebt. Bovendien kun je bij Begra stellingen van verschillende prijzen kopen, zodat je voor elk budget magazijninrichting kunt vinden.

Veiligheid boven alles

Natuurlijk is het belangrijk om te zorgen dat je niet buiten je budget gaat, maar onthoud dat veilig het allerbelangrijkste is. In een magazijn kunnen veel ongelukken gebeuren, zeker wanneer er sprake is van hoge stellingen. Stellingen moeten daarom goed gemonteerd worden: het beste is om deze zowel aan de vloer, als aan de muur of het plafond vast te maken. Moet je de keuze maken voor iets mindere kwaliteit of een iets hogere prijs, kies dan altijd voor de beste kwaliteit. Je wilt bedrijfsongevallen namelijk zoveel mogelijk voorkomen.