Een mooie glazen deur vormt een echte blikvanger in je interieur. Glazen deuren zijn van zeer hoge kwaliteit en kunnen tegen een stootje. Zit er onverhoopt toch een kras op je glazen deur? Geen nood! Met de volgende tips verwijder je gemakkelijk krassen uit glas. Veel van deze middeltjes heb je zelfs al in huis. 

Kras verwijderen met tandpasta

Als je een glazen douchedeur op maat hebt laten plaatsen, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk plezier aan beleven. Met tandpasta maak je niet alleen je tanden blinkend schoon, dit is ook een perfect middeltje om krassen mee te verwijderen. Maak allereerst het glas goed schoon met een schone doek en laat het glas drogen. Maak een schoon microvezeldoekje nat onder de lauwe kraan en knijp het uit tot er geen druppels water meer uit het doekje komen. Vervolgens breng je een klodder tandpasta op het doekje aan. Kies het liefst voor witte tandpasta waar zuiveringszout in zit.

Je wrijft een halve minuut met het doekje met de klodder tandpasta over de kras in cirkelbewegingen. Is de kras nog niet helemaal weg na 30 seconden? Dan herhaal je het wrijven tot de kras helemaal verdwenen is. 

Glazen deur oppoetsen met metaalpoets

Met metaalpoets kan je uitstekend grote en delicate oppervlakten opschuren, zoals je glazen deur, glazen tafel, spiegel met verlichting of bijvoorbeeld de voorruit van je auto. Je gebruikt ook in dit geval een schoon microvezeldoekje dat licht vochtig is om het glas schoon te maken. Pak een schoon microvezeldoekje dat je om je vinger wikkelt en dompel dit in het metaalpoetsmiddel. Je wilt slechts een beetje van het middel gebruiken, want anders loop je het risico om meer krassen te veroorzaken. Wrijf met cirkelvormige bewegingen zo’n 30 seconden lang over de plek waar de kras zit. Om het glas na de behandeling weer schoon te maken, maak je wederom een schoon doekje vochtig en veeg je hiermee over de gepolijste plek. 

Transparante nagellak

Met transparante nagellak kan je ook een vervelende kras in het glas verwijderen. Begin zoals altijd met het schoonmaken van het glas voordat je een dunne laag nagellak op de kras aanbrengt. Probeer om vooral de kras zelf te bedekken en het glas rondom de kras zo min mogelijk te raken. Laat de nagellak goed opdrogen zodat het in de kras kan trekken. Na ten minste een uur kan je met een klein beetje nagellakremover op een schoon microvezeldoekje de nagellakresten weer verwijderen. Als het goed is, is je deur nu krasvrij!

Professional inschakelen

Let erop dat glas met een speciale afwerking of beschermlaag niet te repareren valt met de bovenstaande tips. In dit geval kun je het best de hulp van een professional inschakelen.