Soms heb je geen tijd om je haar aan de lucht te laten drogen, en is het handig om je haar droog te föhnen. Zo kun je bijvoorbeeld beter niet met natte haren gaan slapen en is het in de winter niet verstandig om met je kletsnatte haren de deur uit te gaan. Ook als je nog weg moet en je je haar graag wilt stylen, is het handig als het droog of op z’n minst zo goed als droog is. Maar er zijn verschillende manieren om je haar te drogen, zo kun je een diffuser gebruiken, een föhn, een krulborstel of een warme luchtborstel. Je leest er hier meer over.

Diffuser

Een diffuser is een apparaat dat je op je haardroger bevestigt. Het helpt de luchtstroom gelijkmatig over je hoofd te verdelen zodat je haar sneller droogt en minder pluist. Het gebruik van een diffuser is echter niet altijd nodig. Als je erg krullend of pluizig haar hebt, kan een diffuser helpen het pluizen te verminderen en je krullen meer definitie te geven. Maar als je steil of fijn haar hebt, is een diffuser misschien niet nodig.

Om een diffuser te gebruiken, droog je je haar eerst handdoekdroog om overtollig vocht te verwijderen. Breng vervolgens eventuele stylingproducten aan. Plaats de diffuser over het uiteinde van de föhn en zet hem op de laagste stand. Pak voorzichtig delen van je haar in met de diffuser en beweeg deze rond totdat je haar droog is.

Föhn

Een haardroger is een huishoudelijk apparaat waarmee je lucht op je natte haar blaast om het droogproces te versnellen. De meeste mensen zullen wel een föhn in huis hebben en deze regelmatig gebruiken om het haar gewoon even lekker droog te krijgen.

Krulborstel

Wil je graag krullen in je haar? Dan is het handig om meteen een krulborstel te gebruiken. Deze heeft borstelharen aan de ene kant en een ton aan de andere kant. Je wikkelt een deel van je haar rond de borstel en houdt het daar een paar seconden vast, terwijl de hitte van de föhn de krul zet. 

Warme luchtborstel

Een warme lucht borstel is een instrument dat je gebruikt om je haar te stylen. Het heeft een vat met verwarmingselementen binnenin en borstelharen aan de buitenkant. Je kunt het gebruiken om je haar te drogen, je haar te stylen, of beide.

Je haar stylen

Wanneer je haar goed droog is, of nog voor het drogen, kun je stylingsproducten gebruiken om bijvoorbeeld meer volume in je haar te krijgen. Bekijk hiervoor eens de kwalitatief hoogwaardige producten van Wella Professionals