Als je een eigen woning hebt, is het belangrijk dat je je woning regelmatig controleert op gebreken en beschadigingen. Zo voorkom je dat er meer schade aan je woning ontstaat en de kosten hoog oplopen. Hetzelfde geldt voor je dak. Door je dak regelmatig te controleren, kun je schade aan je dak en woning voorkomen. In dit artikel vertellen we je alles over het controleren van je dak. 

Waarom je dak controleren?

Het is erg belangrijk om regelmatig je dak te controleren. Controleer je dak minimaal twee keer per jaar, zo kun je beschadigingen en lekkages op tijd ontdekken. Dat is belangrijk, want zo voorkom je flinke schade aan je woning. Als je je dak niet controleert en er een beschadiging ontstaat, kan dit uitgroeien tot een lekkage. Die lekkage kan vervolgens veel schade veroorzaken aan de structuur van je dak, je meubilair, je vloeren en je muren. Goed om je dak dus regelmatig te controleren en te onderhouden. Weet je niet goed waar je naar moet kijken tijdens het controleren? Dan kun je ook een dakdekker in Eindhoven inschakelen voor periodieke controle en onderhoud.

Vergeet de regenpijp niet

Ga je je dak controleren, dan is het belangrijk dat je goed naar de dakpannen kijkt. Check of er kapotte dakpannen zijn, of dat er een dakpan mist. Het kan ook zijn dat er een dakpan scheef ligt, waardoor een lekkage kan ontstaan. Goed dus om je dakpannen even goed te controleren. Heb je een plat dak? Ga dan na of het zeil overal nog goed intact is en of er nergens scheuren of beschadigingen zitten. Heb je alles gecontroleerd, check dan ook de regenpijp nog even. Als deze verstopt raakt, kan dat ook voor een lekkage zorgen.

Gemakkelijk je dak schoonmaken

Tijdens het controleren van je dak, is het goed om je dak ook schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat je het dak beter kunt zien en dat het vuil niet voor beschadigingen en lekkages zorgt. Je kunt je dak het beste rustig schoonvegen. Gebruik geen hogedrukspuit, deze kan juist je dak beschadigen. Veeg je dak schoon met een borstel of bezem ben verwijder daarmee mos en andere groei.

Lekkage ontdekt? Laat het repareren!

Heb je tijdens het controleren van je dak een lekkage of beschadiging ontdekt? Dan ben je waarschijnlijk nog op tijd en heeft de lekkage ín je huis nog niet veel schade toegebracht. Het is dan goed om je dak zo snel mogelijk te laten repareren. Laat dat doen door een expert, zoals een dakdekker. Zo weet je zeker dat de lekkage professioneel en snel gerepareerd wordt en hoef jij je nergens zorgen over te maken.